Μεσολόγγι: ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία των πολιτών από τις απάτες (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι η ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία των πολιτών από τις απάτες. Η δράση συνδιοργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσολογγίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Μεσολογγίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας:


Με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας και του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε χθες 20-12-2019, στις 10:30 το πρωί, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία των πολιτών από τις απάτες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Ι.Π. Μεσολογγίου, ενώ πραγματοποίησαν χαιρετισμό ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Ταξίαρχος Ιωάννης Νταλαχάνης, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Λυρός και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσολογγίου κ. Σπυρίδων Μελίστας.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν:

1) Ο Υποδιοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου Αστυνόμος Α΄ Ανδρέας Καλαντζής,
2) Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Β΄ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Ιγνάτιος, και
3) Η Αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων – Ψυχολόγος Ιωάννα ΤΣΑΚΩΝΑ,

Κατά τις ενημερωτικές διαλέξεις πραγματοποιήθηκε αναφορά στη μεθοδολογία των απατεώνων, παρείχαμε συμβουλές προς τους πολίτες, και αναλύθηκε η ψυχολογική διάσταση του φαινομένου.

Επιπλέον, προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας και βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις στις οποίες αποτυπώνονται πραγματικά περιστατικά, από πολίτες που εξαπατήθηκαν οι ίδιοι ή άλλα μέλη των οικογενειών τους.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Μεσολογγίου.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Απάτες ενημερωτική εκδήλωση Μεσολόγγι προστασία