Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Εκδηλώσεις στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Εκδηλώσεις στην μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Ι.Π. Μεσολογγίου.

Το πρωί τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος.


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων των τελευταίων πολέμων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.
Σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος ανέφερε:

«Στεκόμαστε σήμερα όλοι εδώ με ευγνωμοσύνη και σεβασμό, στο μεγαλείο της θυσίας των Ελλήνων του Πόντου, διατηρώντας ζωντανή την ιστορική μας μνήμη.
Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας. Έχουμε χρέος να τιμάμε τη μνήμη των αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου και στο Μεσολόγγι κάθε χρόνο αποτίουμε φόρο τιμής. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πόσοι Έλληνες χάθηκαν στο πέρασμα αυτών των χρόνων.
Παράλληλα δε λησμονούμε τη μεγάλη συμβολή των Ποντίων στην οικονομική και κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας, τους εθνικούς αγώνες και τον ιδιαίτερο πολιτισμό και τις παραδόσεις τους, που αποτυπώθηκαν εντονότατα στη φυσιογνωμία της σύγχρονης Ελλάδας.
Οι πληγές του παρελθόντος, οι κακουχίες και οι θυσίες είναι μέρος της συλλογικής μας «ψυχής» και υπόστασης και αποτελούν για εμάς κινητήρια δύναμη για την πορεία μας προς το μέλλονν
».

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλ/νίας Μαρία Σαλμά ενώ τον Πανηγυρικό της ηέρας εκφώνησε ο Κώστας Δαουτίδης, πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς» και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button