Μεσολόγγι: Δυσαρέσκεια για την απουσία της Προεδρικής Φρουράς από τις Εορτές Εξόδου

Ολοκληρώνονται αυτή την ώρα οι λαμπρές εκδηλώσεις για την 197η Επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Η πομπή σήμερα ήταν περίφημη με πολύ μεγάλη συμμετοχή από παρελαύνοντες αλλά και χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν να την παρακολουθήσουν.


Εκείνο που έκανε πολύ αρνητική εντύπωση και σχολιάστηκε δεόντως ήταν η απουσία των παλικαριών της Προεδρικής Φρουράς που κάθε χρόνο συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Πρόεδρος παρευρίσκεται και φέτος, αλλά αυτό που όλοι περίμεναν, οι λεβέντες της Προεδρικής Φρουράς δεν έδωσαν το παρών. Ο κόσμος δυσαρεστήθηκε καθώς αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα που αναμένονται κάθε φορά.

Επίσης και πάλι φέτος έλειπαν τα αγήματα των Ενόπλων Δυνάμεων που συνοδεύουν την πομπή στο τέλος της. Είναι κάτι που συνέβη για δεύτερη φορά και μαρτυρά την υποβάθμιση που δείχνει η Πολιτεία στην Ιερή Πόλη.

Τέλος, αν και τους περισσότερους δεν αφορά αλλά είναι θέμα συμβολισμών, υποβαθμισμένη ήταν και η παρουσία κυβερνητικών στελεχών, αλλά και στελεχών της αντιπολίτευσης. Η ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από έναν… υφυπουργό, αυτός της Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού για τους διοργανωτές και να στηλιτευτούν στα ανώτερα κλιμάκια.

aixmi-news.gr 

Φωτό αρχείου 

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Εορτές Εξόδου Μεσολόγγι