Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Δράσεις ευαισθητοποίησης για τη νόσο Αλτσχάιμερ (φωτο)

Ο μήνας Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως μήνας αφιερωμένος στη Νόσο Alzheimer. Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας είναι «Γνωρίζω την άνοια, γνωρίζω τη νόσο Alzheimer».

Με αξιόλογη συμμετοχή ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022, το διήμερο εκδηλώσεων του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου & του σωματείου «Φροντίζω» για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο Alzheimer στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο).


Στην ημερίδα έγινε ενημέρωση για τους τρόπους φροντίδας της «μνήμης» αλλά και την έγκαιρη αναγνώριση και αντιμετώπιση νευρογνωστικών διαταραχών από την Αλεξάνδρα Μάρκου, Ψυχολόγο, στο Κοινωφελές Σωματείο «Φροντίζω», η οποία αναφέρθηκε ειδικότερα στα συμπτώματα, διάγνωση, αντιμετώπιση και την πρόληψη της νόσου και τον Δημήτριο Θεοδωρόπουλο, Κοινωνικό Λειτουργό-Γενικό Διευθυντή του Σωματείου «Φροντίζω», ο οποίος έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πώς κρατάμε τη μνήμη μας ενεργή.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος ανέφερε ότι ο δήμος μεριμνά, με τα μέσα που διαθέτει, στην ευαισθητοποίηση και έγκαιρη αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer, η οποία συνιστά μια επίκαιρη και ραγδαία αυξανόμενη διαταραχή που σε συνάρτηση με την αύξηση του μέσου όρου ζωής επηρεάζει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού.

Συνεχάρη την Διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης για την σπουδαία δράση, αλλά και το σωματείο «Φροντίζω» για την πολύτιμη συνδρομή του. Επίσης θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και για τον Μεσολογγίτη δημοσιογράφο, Συμεών Γκόρπα, «ψυχή» της έκθεσης γελοιγραφίας.

Ειδικότερα το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Λέσχη Γελοιογραφίας, που εδρεύει στις Βρυξέλλες και στην οποία προεδρεύει ο Μεσολογγίτης δημοσιογράφος, Συμεών Γκόρπας, συνδιοργανώνουν Διεθνής Έκθεση Γελοιογραφίας στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. με θεματικό αντικείμενο τις οικογενειακές σχέσεις στην καθημερινότητά τους με τίτλο «Συντροφικότητα… με χιούμορ».

Την έκθεση πλαισιώνουν οι παράλληλες εκθέσεις: Λευκώματα Γελοιογραφίας – Σατιρικές εφημερίδες – Χιουμοριστικά περιοδικά απ’ όλο τον πλανήτη.

Παράλληλα την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 θα διεξαχθούν δωρεάν τεστ μνήμης στο Κ.Α.Π.Η. από τις 9:30 το πρωί έως στις 13:30 το μεσημέρι.

Για την διεξαγωγή τεστ μνήμης απαιτείται ραντεβού για τον προγραμματισμό του οποίου μπορείτε να καλέσετε στο 2631024660 ή στο 6947945859.

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button