Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Αντιδράσεις για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Μεσολόγγι η απόφαση να λειτουργήσουν κανονικά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων.

Το Εργατικό Κέντρο Μεσολογγίου χαρακτηρίζει αυτή την ενέργεια «απαράδεκτη και ασεβής» και καλεί τους ιδιοκτήτες των μεγάλων αλυσίδων να επανεξετάσουν την στάση τους.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου τονίζει πως η Κυριακή των Βαΐων είναι μέρα ορόσημο για την πόλη και με την σειρά του, ζητά από τη Δημοτική Αρχή και τα θεσμικά όργανα της πόλης, να «δράσουν έγκαιρα ώστε να αποφευχθεί αυτό το δυσάρεστο και πρωτόγνωρο γεγονός για τα μέχρι τώρα δεδομένα».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου

Πριν λίγη ώρα ενημερωθήκαμε ως ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ πως αύριο 25 Απριλίου ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ τα σούπερ μάρκετ της πόλης μας θα λειτουργήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ!;!;!;!;

Θεωρούμε την ενέργεια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΑΣΕΒΗΣ από μέρους ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ των μεγάλων αλυσίδων και τους καλούμε να σεβαστούν την ΙΕΡΗ μέρα ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ προς τους Ελεύθερους Πολιορκημένους επανεξετάζοντας τη στάση τους αυτη.

Καλούμε επίσης, τον λαό του Μεσολογγίου να επιλέξει άλλη ημέρα για τα ψώνια του και όχι αυτή την ΙΕΡΗ ημέρα.
Τέλος, ΖΗΤΑΜΕ από τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ να παρέμβει άμεσα και να μην επιτρέψει να εφαρμοστεί η λειτουργία των σούπερ μάρκετ τη συγκεκριμένη ημέρα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου

Λάβαμε την δυσάρεστη πληροφορία ότι αύριο 25 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, τα σούπερ μάρκετ της πόλης μας θα λειτουργήσουν κανονικά. Η ενέργεια αυτή είναι επιεικώς απαράδεκτη και δεν συνάδει με τον απαιτούμενο σεβασμό που οφείλουμε να έχουμε και είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Η Κυριακή των Βαΐων είναι μέρα ορόσημο για την πόλη μας και απαιτείται στοιχειώδης σεβασμός στην μνήμη των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

Απαιτούμε να επανεξεταστεί η κατάπτυστη αυτή απόφαση.

Η Δημοτική Αρχή και τα θεσμικά όργανα της πόλης, οφείλουν να δράσουν έγκαιρα ώστε να αποφευχθεί αυτό το δυσάρεστο και πρωτόγνωρο γεγονός για τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Οι δε πολίτες οφείλουν να συμβάλλουν επιλέγοντας να απέχουν από την αγοραστική τους δυνατότητα ως ένδειξη διαμαρτυρίας αυτή την ιδιαίτερη ημέρα, ημέρα μνήμης, τιμής και υπέρτατου σεβασμού.

Κ.Ο.Β Μεσολογγίου του ΚΚΕ

Με αφορμή την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου για την απόφαση μεγάλων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ να λειτουργήσουν αύριο Κυριακή των Βαΐων ημέρα τιμής και μνήμης στους ηρωικούς Εξοδίτες, η Κ.Ο.Β Μεσολογγίου του ΚΚΕ τονίζει:

Είναι γνωστό ότι στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα στο οποίο ζούμε, μπροστά στο κέρδος η αστική τάξη και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν υπολογίζουν εργασιακά δικαιώματα, την υγεία και τη ζωή του λαού. Με την απόφαση αυτή δείχνουν ότι δε σέβονται ούτε την ιστορία του λαού μας ούτε τα μηνύματα που πηγάζουν από αυτή και καλούμε να μην υλοποιηθεί.

Σε μία εποχή που τα δικαιώματα του λαού τσακίζονται με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, αυξάνεται η ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι μαζί με τους συμμάχους τους να παλέψουν ενάντια στην κατάργηση δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αίμα και τους αγώνες των λαών.

Ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και σε ένα σωρό αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται να περάσουν τσακίζοντας τη ζωή του λαού, μονόδρομο αποτελεί η οργάνωση και η συμμετοχή στην απεργία στις 6 Μάη που καλούν τα ταξικά σωματεία τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά!

Δούλοι του 21ου Αιώνα δε θα γίνουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button