ΑτζένταΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: 5η Ανοικτή Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας στο Αμφιθέατρο της Γεωπονικής Σχολής

Την «5η ΑΝΟΙΚΤΗ ΗΜΕΡΑ» επίσκεψης και εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών (Μεσολόγγι – Αμφιθέατρο Γεωπονίας) διοργανώνει το Τμήμα Αλιείας & Υδατοκαλλιεργειών, στις 30 Νοεμβρίου 2023 και ώρες: 10.00 – 17.00.

Η δράση αυτή γίνεται σε συνδυασμό με παράλληλες συναφείς στην Μεσόγειο, όπως στην Ισπανία, όπου έχει ήδη εδώ και χρόνια καθιερωθεί ως “Ημέρα Υδατοκαλλιέργειας”, η εορτή του Αγίου Ανδρέα.


Η επιτυχία αυτών των ανοικτών εκδηλώσεων αποτέλεσε έναυσμα έτσι ώστε ο FΑΟ-GFCM εφέτος (2023) να προτείνει ως οδηγία την θεσμοθέτηση της 30 Νοεμβρίου ως ημέρα ανοικτών δράσεων για την κοινωνική αποδοχή της υδατοκαλλιέργειας (Guidelines on Social Acceptability of Aquaculture, https://www.fao.org/3/cc2299en/cc2299en.pdf, σελ. 19).

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) η οποία και συνδράμει έμπρακτα στην υλοποίησή της.

Την παραμονή της κύριας εκδήλωσης (Αμφιθέατρο Γεωπονίας), Τετάρτη 29 Νοεμβρίου γίνεται επίδειξη νέων τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν στο Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών όπως η Ενυδρειοπονία (10.00-14.00) καθώς και της πορείας των μεταπτυχιακών διπλωματικών του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Βιώσιμη Αλιεία, Υδατοκαλλιέργεια», (5.30-17.45).

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button