Μέσα Ιουλίου δημοπρατείται η άρδευση του κάτω Βάλτου

Ικανοποίηση στο Δήμο Αμφιλοχίας

Μέσα Ιουλίου δημοπρατείται η Άρδευση του Κάτω Βάλτου 65εκ.€ – Ικανοποίηση στο Δήμο Αμφιλοχίας

Μια σημαντική είδηση έκανε γνωστή ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στην ημερίδα με τίτλο: «Έργα και Υποδομές στη Δυτική Ελλάδα».


Ο κ. Καραγιάννης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δημοπράτηση 65 εκατομμυρίων ευρώ για το έργο άρδευσης του Κάτω Βάλτου μέσα στον Ιούλιο του 2022, ένα έργο σημαντικό για την αγροτική και κτηνοτροφική επιβίωσης της περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο που έχει «κολλήσει» στο τελικό στάδιο και εκτός από τη λύση στο πρόβλημα της άρδευσης θα ενεργοποιήσει άμεσα και τη λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης στα χωριά του Καποδιστριακού Δήμου Αμφιλοχίας.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε επίσης και στα οδικά έργα που αφορούν την περιοχή της Αμφιλοχίας όπως η αναβάθμιση κόμβου στο Κομπότι, «Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες προκειμένου να εξυπηρετείται η κυκλοφορία και από τα Ιωάννινα προς το Μενίδι», τόνισε ο Υφυπουργός.

Παράλληλα, κατασκευάζονται ήδη σειρά οδικών έργων στη Δυτική Ελλάδα που αποτελούσαν διαχρονικό αίτημα των τοπικών κοινωνιών. Τα έργα αυτά είναι:
– Άκτιο – Αμβρακία και σύνδεση με Ιόνια Οδό: Το έργο στο σύνολό του αναμένεται να ολοκληρωθεί και να δοθεί στην κυκλοφορία το 2023.
– Παράκαμψη Αμφιλοχίας: Μέσα στο καλοκαίρι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους το τμήμα αυτό του έργου Άκτιο – Αμβρακία, που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
– Σύνδεση Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο – Δυτικός Άξονας: Η οδική σύνδεση θα πραγματοποιείται μέσω του τμήματος Άκτιου – Αγίου Νικολάου, μήκους 5 χλμ. και Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους 16 χλμ. Το έργο ολοκληρώνεται στα τέλη του καλοκαιριού του 2023.

Όπως επισήμανε ο κ. Καραγιάννης «μέσα από τη μεγάλη επιστροφή των υποδομών στην Ελλάδα, έρχονται οι λύσεις που αλλάζουν τη ζωή των πολιτών, γιατί ο τρόπος που μετακινούμαστε, η ταχύτητα και η ασφάλεια είναι στοιχείο του πολιτισμού για τη βελτίωση της καθημερινότητας».
Ικανοποίηση στο Δήμο Αμφιλοχίας

«Είναι μια θετική εξέλιξη για τον τόπο μας που θα συμβάλει θετικά και θα αλλάξει την οικονομία της περιοχής μας, πρόκειται για ένα έργο που παρακολουθούσαμε από κοντά, κάνοντας ό,τι χρειαζόταν για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» δήλωσε στο e-maistros.gr ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας κ. Γιώργος Κατσούλας, «Ωστόσο τα προβλήματα δεν τελειώνουν, στόχο μας να λυθεί πολύ σύντομα το πρόβλημα της ύδρευσης στην πόλη μας» τόνισε ο κ. Κατσούλας.

Πηγή: e-maistros.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Δήμο Αμφιλοχίας Κάτω Βάλτος