ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Την επαναλειτουργία του Τμήματος ΔΠΠΝΤ στο Αγρίνιο ζητά το ΜέΡΑ25

Ο Τομέας Παιδείας του ΜέΡΑ25, με ανακοίνωση του εκφράζει την συμπαράσταση του στο αίτημα επαναλειτουργίας του Τμήματος ΔΠΠΝΤ του Πανεπιστημίου της Πάτρας στο Αγρίνιο.

Η ανακοίνωση:


“Με το νόμο 4610/2019 το Υπουργείο Παιδείας, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατήργησε το τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών(ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών(το μοναδικό με αυτό το αντικείμενο σπουδών στην Ελλάδα), το οποίο είχε έδρα το Αγρίνιο, ιδρύοντας στη θέση του τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ένα από τα πολλά υπάρχοντα ανά την Ελλάδα.

Το τμήμα ΔΠΠΝΤ ιδρύθηκε το 2004, επομένως έχει συμπληρώσει 15 χρόνια λειτουργίας, με μεταπτυχιακούς φοιτητές, 17 μέλη ΔΕΠ και υποδομές για τις οποίες δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Στις 21 Ιανουαρίου 2019 το τμήμα πιστοποιήθηκε από την ΑΔΙΠ, με την απόφαση 8335/21-01-2019, η οποία έχει ισχύ μέχρι το 2023, αλλά 3 μήνες μετά το υπουργείο κατήργησε το τμήμα, χωρίς ποτέ να αιτιολογήσει δημόσια με βάση ποια ακαδημαϊκά κριτήρια έγινε αυτό! Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τα χνάρια αυτής του ΣΥΡΙΖΑ, εμμένει στην κατάργηση ενός ολοκληρωμένου επιστημονικά και θεσμικά τμήματος με πρωτότυπο ακαδημαϊκό αντικείμενο.

Ως Τομέας Παιδείας του ΜέΡΑ25 συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, του Δήμου, του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, φορέων της πόλης και των φοιτητών του τμήματος, για επαναλειτουργία του ΔΠΠΝΤ.

Advertisements
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button