ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

ΜέΡΑ 25: «Καμία ανεμογεννήτρια στο Ιερό Όρος της Βαράσοβας»

Κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο «Άγιο Όρος» της Αιτωλοακαρνανίας στη Βαράσοβα τάσσεται με ανακοίνωση και το ΜέΡΑ 25 Αιτωλοακαρνανίας.

H ανακοίνωση:


«Τις τελευταίες μέρες οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας αντίκρισαν ανεμογεννήτριες να αναπτύσσονται στο Ιερό Όρος της Βαράσοβας

Υπενθυμίζουμε στους Πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ότι:

Στις 16.10.2019 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ αίτηση της WIND ENERGY να αναπτύξει ανεμογεννήτριες στο Ιερό Όρος της Βαράσοβας.

Το ΜεΡΑ25 , μέσω της βουλευτού του Σοφίας Σακοράφα, από τις 13.12.2019, και μετά από συνεννόηση με τα Τοπικά

Συμβούλια και τους φορείς της περιοχής, κατέθεσε Ερώτηση για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης να εγκρίνει την ανάπτυξη Ανεμογεννητριών στη Βαράσοβα, επισημαίνοντας την κάθετη άρνηση των Πολιτών και των Φορέων

Στις 9.3.2020 ο Υπουργός Περιβάλλοντος κοινοποίησε απάντηση στην ερωτώσα Βουλευτή Σοφία Σακοράφα και στους συνερωτώμενους υπουργούς, όπου παρέπεμπε σε υπηρεσιακή αλληλογραφία, σύμφωνα με την οποία η αίτηση της WIND ENERGY είχε υποβληθεί μόνο στη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου του, αλλά όχι στην Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Προέκυπτε επίσης ότι σχετικό αίτημα δεν είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, για την κατασκευή αιολικού πάρκου στο όρος που είναι ιστορικός και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους τόπος(ΥΠΠΕ/Α/Φ31/4261/170/10-03-1975 (ΦΕΚ 325/Β/19-03-1975) Υπουργική Απόφαση) και προστατεύεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3028/2002.

Σχετικό αίτημα δεν είχε υποδεχθεί ούτε η Διεύθυνση Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Και όμως την 1η Μαρτίου του 2021 χορήγησε η ΡΑΕ βεβαίωση παραγωγού στην WIND ENERGY για εγκατάσταση 9 ανεμογεννητριών στο όρος Βαράσοβα.

Συνεπώς όλοι προφανώς και η Περιφέρεια, γνώριζαν το εξελισσόμενο σχέδιο, αλλά επέλεξαν συνειδητά να <<ποιήσουν την νήσσαν>> και να εξαπατήσουν τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, γνωρίζοντας ότι θα συναντήσουν τη γενική κατακραυγή.

Το ΜεΡΑ25 στάθηκε από την αρχή στο πλευρό της κοινωνίας που αντιδρούσε και αντιδρά σθεναρά στην βεβήλωση του Ιερού Όρους, και θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα τους ενάντια σε τέτοιες κατακριτέες μεθοδεύσεις».

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button