ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μένιος Φουρθιώτης: Νέα εισαγγελική έρευνα για πλαστή δημοσιογραφική ταυτότητα και διαπίστευση

Νέα εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτή τη φορά, σχετικά με τη «δημοσιογραφική» του ιδιότητα, καθώς φέρεται ότι κατείχε πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ αλλά και πλαστό δελτίο διαπίστευσης με το οποίο μπορούσε να μπαινοβγαίνει ανεμπόδιστα στα υπουργεία.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ύστερα από σχετική καταγγελία του μέλους της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), Γιώργου Βότσκαρη, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση.


Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο στον οποίο θα διαβιβαστεί τόσο ο φάκελος που απεστάλη από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, μαζί με τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, η οποία ωστόσο ουδέποτε του χορηγήθηκε, όσο και η σχετική αναφορά της Ένωσης Συντακτών σύμφωνα με την οποία ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της, ζητώντας μάλιστα πλήρη και άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Οι υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ ουδέποτε του έχουν χορηγήσει δημοσιογραφική ταυτότητα, καθώς η έκδοση, χορήγηση και χρήση ταυτότητας προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τα μέλη της Ένωσής μας, της παλαιότερης και μεγαλύτερης δημοσιογραφικής Ένωσης της χώρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και σημειώνεται ότι θα ζητηθεί επίσημη γραπτή ενημέρωση από τα υπουργεία και δημόσιους φορείς για να εξακριβωθεί αν έχει αιτηθεί διαπίστευση ο κ. Φουρθιώτης παρουσιάζοντας έγγραφα της ΕΣΗΕΑ ή επικαλούμενος την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης

πηγή: cnn.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button