ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Υποβολή πρότασης μελέτης από τον Δήμο Ξηρομέρου για την παραλία της Παλιόβαρκας

Τον Μάιο του 2021, έγινε γνωστή η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Ξηρομέρου και για την χρηματοδότηση για πρώτη φορά μελέτης με 25.244,80 € για την τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της παραλίας μήκους 3,5 χιλιομέτρων Μύτικα – Αρχοντοχωρίου, με τίτλο: «Σύνταξη τοπογραφικής – κτηματογραφικής μελέτης για την διάνοιξη παραλιακής οδού κατά μήκος της παραλιακής ζώνης ανατολικά του οικισμού Μύτικα – Φιλόδημος ΙΙ».

Σήμερα, με ανάρτηση του τοπικού blog mytikaspress, γνωστοποιείται ότι με πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης εκπόνησης μελέτης Προϋπολογισμού 49.549,25 € με τίτλο: «Μελέτες ωρίμανσης για τη χάραξη της παραλιακής οδού στη περιοχή Παλιόβαρκα του Δήμου Ξηρομέρου».

Η συγκεκριμένη μελέτη είναι άλλο ένα βήμα προς τη κατεύθυνση αξιοποίησης αυτής της μοναδικής παραλίας.

Η σχετική ανάρτηση, συνεχίζει:

«Μιλάμε για ένα πραγματικό θησαυρό για όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, για μία παραλία με μεγάλη επισκεψιμότητα και γνωστή σε όλο τον νομό Αιτ/νίας.

Η τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της συγκεκριμένης παραλίας 3,5 χιλιομέτρων, αφορά όχι μόνο την Δ.Ε. Αλυζίας αλλά όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, στον οποίο μπορεί να προσδώσει δυναμική τουριστικής ανάπτυξης αν σε αυτή την πανέμορφη παραλία, σε αυτό το δώρο Θεού που διαθέτουμε, κάνουμε εκείνες της κινήσεις στο μέλλον ώστε να αξιοποιηθεί, γιατί η αλήθεια είναι ότι σήμερα δεν έχουμε ωραίες εικόνες εκεί.

Θα κλείσουμε λέγοντας ότι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να διεκδικήσεις γενναίες χρηματοδοτήσεις, για να βάλεις τον τόπο σε αναπτυξιακή τροχιά, είναι η ύπαρξη πλήρων και ώριμων μελετών.

Αν αυτό το στάδιο δεν προηγηθεί, με την σημερινή υποχρηματοδότηση των Δήμων, όπου τα μόνα χρήματα που έχει στη διάθεση του για ανάπτυξη είναι η κρατική ΣΑΤΑ των λίγο πάνω από 200.000 €/έτος, δεν μπορείς να οδηγήσεις τον Δήμο σε αναπτυξιακή τροχιά.

Οι εκπόνηση μελετών λοιπόν, ικανή και αναγκαία συνθήκη για αλλαγή πορείας στον Δήμο Ξηρομέρου και τώρα βλέπουμε να γίνεται με σαφή στόχευση, ενώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή απλά δεν γινόταν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button