ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μειώσεις στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης

Συνεχίζονται οι χαμηλές τιμές ως απόρροια της υποχώρησης των διεθνών αγορών του αργού πετρελαίου και των προϊόντων του - Κοντά στα περσινά επίπεδα η διεθνής τιμή του πετρελαίου

Καλά είναι τα νέα για το πετρέλαιο θέρμανσης για το επόμενο δεκαπενθήμερο, καθώς δεν είναι μια η συγκυρία που «σπρώχνει» προς τα κάτω την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Την ίδια ώρα εκπνέει η προθεσμία για τους πολίτες προκειμένου να κάνουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης, καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι η 9η Δεκεμβρίου.


Στα καλά νέα της ημέρας είναι πως οι τιμές των καυσίμων, τόσο του πετρελαίου θέρμανσης όσο και της βενζίνης θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία για το επόμενο διάστημα.

Η αμόλυβδη στα μεγάλα αστικά κέντρα θα μείνει κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο, ενώ η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται στο 1,20 ευρώ ανά λίτρο.

Η πρόβλεψη είναι ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνουν σταθεροποιημένες σε αυτά τα επίπεδα.

Πώς επηρεάζει την τιμή στην αντλία η πτώση στο πετρέλαιο

Γεγονός αποτελεί η υποχώρηση της τιμής της αμόλυβδης που στα φθηνά πρατήρια είναι κάτω από 1,9% ευρώ και του πετρελαίου θέρμανσης που υπολογίζεται κάτω από 1,20 ευρώ το λίτρο.

Κοντά στα επίπεδα του περασμένου χρόνου κυμαίνεται διεθνώς η τιμή του πετρελαίου αφού διαπιστώνεται μεγάλη μείωση στις διυλιστηριακές τιμές. Κατά τη δεύτερη ημέρα εφαρμογής του πλαφόν (ανώτατο όριο τιμών στα 60 δολάρια ανά βαρέλι) αλλά και το εμπάργκο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εισαγωγές από τη Ρωσία, η πτώση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου υπολογίζεται άνω του 3% σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Η βοήθεια για τους καταναλωτές που και φέτος επιλέγουν το πετρέλαιο θέρμανσης για να καλύψουν τις ανάγκες του χειμώνα είναι διπλή.

Πρώτον, η διεθνής τιμή του πετρελαίου διορθώνει και αυτό έχει ήδη αρχίσει να αποτυπώνεται και στις διυλιστηριακές τιμές.

Δεύτερον τα διυλιστήρια έχουν παρατείνει την επιδότηση στην αντλία.

protothema.gr

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button