ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

«Μεγανήσι Για Όλους»: Ανακοίνωση-καταγγελία για την απουσία του δήμαρχου Μεγανησίου

Oι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Μεγανησίου «Μεγανήσι Για Όλους» καταγγέλλουν την απουσία του δήμαρχου Μεγανησίου Παύλου Δάγλα και αρχηγού της Πολιτικής Προστασίας από το Μεγανήσι.

Στην επιστολή τους προς τους Βουλευτή Λευκάδας κο Αθανάσιο Καββαδά, Αντιπεριφερειάρχη κο Κτενά Ανδρέα, Περφειρειάρχη Ιονίων Νήσων κα Κράτσα- Ρόδη, Περιφερειακή Ενωση Ιονίων Νήσων , Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος, αναφέρουν τα εξής:

“Καθημερινά, με μεγάλη προσοχή και ανησυχία, παρατηρούμε τις εξελίξεις στο θέμα του Κορωνοιού και η ενημέρωση στις 18:00 από τους πλέον αρμόδιους για το θέμα της εξέλιξης της επιδημίας στη χώρα μας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Και στο Νησί μας κάναμε πράξη τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί κατά πολύ προκειμένου να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας και τον εαυτό μας.

Είναι δε γεγονός και το ότι Μεγανησιώτες που μένουν είτε στον Δήμο Λευκάδας είτε και εκτός Νομού ( Αθήνα, Πάτρα κτλ) απέφυγαν να έρθουν, αν και τους δόθηκε η δυνατότητα, προκειμένου να διασφαλίσουν την υγεία των κατοίκων και κυρίως του γηραιού πληθυσμού.

Οι κάτοικοι λοιπόν του Νησιού μας όπως αποδεικνύεται, αντιμετωπίζουν από τη μεριά τους, στην πλειοψηφία τους ,την κατάσταση με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Εδώ όμως προκύπτει και το μεγάλο ζήτημα αν από εδώ και πέρα που η κατάσταση θα αρχίσει να δυσκολεύει θα είμαστε έτοιμοι, και κατά πόσο ο Δήμος, ως αρμόδιος , έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ανταποκριθεί.

Χωρίς καμία απολύτως διάθεση για αντιπαράθεση, την δύσκολη αυτή στιγμή, εκφράζουμε την πίκρα και την αγανάκτηση μας και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας του Νησιού μας και ο Πρόεδρος της Ομάδας Αντιμετώπισης του Κορωνοιού, ο κος Δήμαρχος , απουσιάζει από το νησί και από τον Δήμο.

Την στιγμή που όλοι οι Δήμαρχοι πανελλαδικά είναι στις επάλξεις , στους Δήμους τους, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να γίνει ρευστή και να ξεφύγει ελέγχου, και δίπλα στους δημότες τους, εμείς εδώ στο Μεγανήσι είμαστε μόνοι μας, ενώ ο Δήμαρχος μας βρίσκεται και ζει στον διπλανό Δήμο βγάζοντας καθημερινά Δελτία Τύπου για Έργα , Συμβάσεις και Αναθέσεις λες και η ζωή συνεχίζεται κανονικά.
Στο Μεγανήσι όμως συνεχίζει να είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΩΝ.

Στην διάσκεψη που κάναμε μέσω skype στις 18 Μαρτίου προτείναμε μέτρα << ασφαλείας>> προκειμένου να θωρακισθεί το Μεγανήσι και οι Μεγανησιώτες. Δεν ακουστήκαμε παρά ελάχιστα.
Μεταξύ άλλων προτείναμε και την σύσταση Ομάδας Αντιμετώπισης του Κορωνοιού και θέσαμε τους εαυτούς μας στη διάθεση του Δήμου για βοήθεια. Η Δημοτική Αρχή, όμως, με απόφαση Δημάρχου επιδεικτικά απέρριψε την προσφορά και των δύο παρατάξεων της Αντιπολίτευσης να έχουν μέλη στην συγκεκριμένη επιτροπή, προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά όσο και ότι μπορούν, ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της δεν βρίσκεται στο Μεγανήσι.
Η συγκεκριμένη επιτροπή δεν γνωρίζουμε αν έχει καν συνεδριάσει μέχρι σήμερα.
Για τις υπόλοιπες προτάσεις μας, τις οποίες και δημοσιεύσαμε , ούτε συζήτηση καν.

Προσφάτως δε διαβάσαμε ότι ο Δήμος Λευκάδας κίνησε διαδικασίες και θα παραλάβει 20.000 μάσκες από την αδελφοποιημένη πόλη Zhoushan της Κίνας τις οποίες σκοπεύει να διανέμει σε υπηρεσίες του Νομού.
Εμείς εδώ δεν έχουμε ενημερωθεί για καμιά πρωτοβουλία προμήθειας Υγειονομικού Υλικού και βέβαια ούτε για το πως σκοπεύει ο Δήμος να αξιοποιήσει την επιχορήγηση των 5.000,00€.

Επιμένουμε,
και η φωνή μας δεν είναι φωνή που ζητάει βοήθεια. Είναι φωνή ανθρώπων που απαιτούν και έχουν δικαίωμα να προστατευθούν πριν να είναι αργά, ακόμα και αν οι προοπτικές για την χώρα μας φαίνονται θετικές μέχρι ώρας.

Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση τη συγκεκριμένη στιγμή όπως σίγουρα θα βιαστεί να επικαλεστεί η Δημοτική Αρχή.
Απαιτούμε, γιατί εμείς και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι ζούμε ΕΔΩ. Τρέμουμε γι’ αυτό που μπορεί να έρθει και ζητάμε να θωρακιστούμε πριν να είναι αργά.

Παρακαλούμε λοιπόν τη Δημοτική Αρχή, πέρα των υπολοίπων ενεργειών που πρέπει να κάνει ως οφείλει, δεδομένου ότι στη Λευκάδα έχει εμφανιστεί ήδη κρούσμα, να εισηγηθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να αντιμετωπιστεί το Μεγανήσι ως ξεχωριστό νησί και όχι ως Νομός μαζί με τον Δήμο Λευκάδας.
1. Να ζητήσει και να επιβάλει την παύση των οικοδομικών εργασιών καθώς αυτό αποτελεί <<υγειονομική βόμβα>> αφού επιτρέπει σε εργάτες να πηγαινοέρχονται με την άδεια εργασίας του εργοδότη τους.
2. Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα σκάφη αναψυχής και στα πλωτά μέσα μεταφοράς από και προς το Μεγανήσι σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο
3. Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας και στους τρεις οικισμούς ζητώντας επιπλέον προσωπικό από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας
4. Να περιοριστούν τα δρομολόγια της συγκοινωνίας στα απολύτως απαραίτητα.

Τα ανωτέρω είναι ενέργειες που έχουν υιοθετηθεί από πολλούς Δημάρχους και Προέδρους Πολιτικής Προστασίας νησιών και είναι αυτά που ζητάει σήμερα το Μεγανήσι από την Δημοτική του Αρχή , γι’ αυτά ανησυχεί και γι’ αυτά φωνάζει.
Και η Παράταξη μας είναι υποχρεωμένη να τα μεταφέρει και να τα διεκδικήσει .
.
Εμείς παραμένουμε στη διάθεση της Μεγανησιώτικης κοινωνίας όπως οφείλουμε και δηλώνουμε παρόν όπου και όπως χρειαστεί.
Θέτουμε υπ΄όψην σας τη κατάσταση και παρακαλούμε και για τις δικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία μας.
Το Μεγανήσι αποτελεί διοικητικά αναπόσπαστο κομμάτι του νομού και της περιφέρειας και αυτή τη στιγμή πορεύεται μόνο του με ορατό όχι μόνο τον κίνδυνο της πανδημίας αλλά και της διάλυσης του κοινωνικού του ιστού, βιώνοντας μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς ενημέρωση, καθοδήγηση , προστασία, συνέτηση και ανθρώπινη επικοινωνία από τον ”καπετάνιο” του, τον αρχηγό της πολιτικής προστασίας, τον δήμαρχο του . Να ευχηθούμε να τελειώσει γρήγορα ο εφιάλτης και να παραμείνουμε, δυνατοί και περισσότερο ενωμένοι από ποτέ. Και σε
εσάς που βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή αφού σας συγχαρούμε για την μάχη που δίνεται ,σας ευχόμαστε καλή δύναμη.

Με σεβασμό οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Παράταξης του Δήμου Μεγανησίου «Μεγανήσι Για Όλους»
Αργύρη Σοφία -Επικεφαλής
Καββαδά Ελλη
Βρεττός Πάνος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button