Μεγαλώνει η φωτιά στα Δερβενοχώρια, κατευθύνεται προς Βίλια και Οινόη – Εκκενώνονται οικισμοί (video)

Αναζωπυρώθηκε το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια, όπως όλα δείχνουν με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή ολικής εκκένωσης στους οικισμούς Πανόραμα και Πουρνάρι.

Η φωτιά κινείται προς τα τα δυτικά και κατευθύνεται προς τα Βίλια και την Οινόη, σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση.


Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έκανε νωρίτερα λόγο για μέτωπο που έχει λάβει διαστάσεις.






«Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί» πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση.






Οι επιχειρήσεις των επίγειων δυνάμεων εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς στα Δερβενοχώρια, καθώς εκεί υπάρχει πυκνό δάσος. Την ίδια ώρα οι εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της πυκνότητας του δάσους και του δύσβατου της περιοχής.

Λίγο πριν τις 11 διεκόπη η κυκλοφορία και στην Παλαία Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών.

Το πύρινο μέτωπο ξεκίνησε από σημείο μεταξύ των χωριών Πάνακτος και Πράσινο, καίγοντας το δάσος Παλαδώνη. Το δύσβατο του σημείου καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσέγγιση από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, πολλαπλασιάζοντας την επικινδυνότητα για τα πληρώματα των μέσων που ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης.

Μήνυμα από το 112 για τους καπνούς

Στο μεταξύ, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Σαρωνίδα και Λουτράκι

Την ίδια στιγμή, διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν σε Λουτράκι και Σαρωνίδα δίνοντας συνεχείς μάχες με τις αναζωπυρώσεις. Λίγο πρις τις 12 εκκενώθηκαν προληπτικά οι οικισμοί Πανόραμα και Άγιος Χαράλαμπος στα διόδια Καλαμακίου – Κόρινθος.

Αν και στο Λουτράκι Κορινθίας η εικόνα της φωτιάς είναι γενικά καλύτερη σε σχέση με αυτή της Δευτέρας, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες προς τον Άγιο Χαράλαμπο. «Αρχίζει ο άνεμος να αυξάνεται και αυτό είναι πρόβλημα» είπε στο MEGA o δήμαρχος Λουτρακίου.






Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Δερβενοχώρια μέτωπο φωτιά