ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φυτειών

«Είναι μία ευκαιρία για να μείνει ο κόσμος στον τόπο του», είπε στο agriniopress o πρόεδρος Α.Σ. Φυτειών Σπ. Ελευθερίου

Την Πέμπτη 28/7/22 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα και του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Μάριου Σαλμά με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας Σπύρο Ελευθερίου και τους εκπροσώπους των εταιρειών με θέμα την πορεία της αδειοδότησης ενός μεγαλόπνοου φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 100 MW.

«Μια αξιοζήλευτη προσπάθεια 150 περίπου οικογενειών από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας όπου αναμένεται να δώσει ζωή σε μια περιοχή της χώρας μας που δεν απολαμβάνει την ανάπτυξη και ευκαιρίες που έχουν αστικά ή/και τουριστικά διαμερίσματα της Ελλάδας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Α.Σ. Φυτείων κ. Ελευθερίου.


Για το φωτοβολταϊκό έργο στις Φυτείες μίλησε στο agriniopress, ο πρόεδρος του Α.Σ. Φυτείων κ. Ελευθερίου ο οποίος τόνισε ότι «προχωράμε στο εγχείρημα αυτό, βγάζουμε τις άδειες μέχρι 500KW και έχουμε μαζέψει 150 οικογένειες, έχουμε πάρει την πρώτη άδεια από τον ΑΔΜΗΕ, έχουμε πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και προχωράμε. Θα κάνουμε υποσταθμό υπό την αιγίδα της Ενεργειακής Κοινότητας Φυτειών η οποία είναι κομμάτι όλων αυτών».

Ο κ. Ελευθερίου χαρακτήρισε εποικοδομητική την συζήτηση με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος όπου μίλησαν για τους όρους σύνδεσης του έργου. «Είναι μία ευκαιρία για να μείνει ο κόσμος στον τόπο του» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ελευθερίου.

«Από τότε που τελείωσαν τα καπνά, δεν έχει ούτε νερό να ποτίσουν στις Φυτείες, για αυτό το σκοπό ο Συνεταιρισμός ανέλαβε το εγχείρημα που πάει πολύ καλά. Συνεργαζόμαστε με την ΑΕΝΑΟΣ και προχωράμε με όσο δυνατόν λιγότερο κόστος τις μελέτες», κατέληξε ο κ. Ελευθερίου.

Όπως δήλωσαν επίσης οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων ενεργειακών εταιρειών, το έργο αναμένεται να συμβάλει στη προσπάθεια της χώρας μας για πράσινη ενεργειακή μετάβαση, να δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και να λειτουργήσει ανασταλτικά στην μείωση του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής.

Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού σχεδίου ευχαρίστησαν ακόμη  θερμά τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριο Σαλμά, ο οποίος βοήθησε ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον υπουργό .

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού θα γίνει τελικά ο πρόεδρος των φωτοβολταϊκών; Τρομάρα σας κακομοίρηδες κάθεστε και ακούτε τους πολιτικούς καραγκιόζηδες που έβαλαν ενέχυρο την ακίνητη και την κινητή περιουσία των Ελλήνων στους εβραίους τοκογλύφους , η τάχα δανειστές, αυτοί σας έβαλαν να πληρώνετε ενοίκιο στα σπίτια σας και επιβάλλουν φόρους ληστείες και αυξήσεις. Από αυτούς βρε περιμένετε να σας σώσουν, στο τέλος θα χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο, η πλέον φυσική και οικονομική ηλεκτρική ενέργεια σήμερα είναι η πυρηνική, λέω σήμερα γιατί αργότερα θα έχουμε και ελεύθερη ηλεκτρική ενέργεια από το περιβάλλον, πράγμα που είχε εφεύρει ο Τέσλα πριν 120 χρόνια περίπου αλλά τον έθαψαν οι Ιουδαίοι ενεργειακοί τρομοκράτες που εκμεταλλεύονταν και εκμεταλλεύονται κάθε πηγή ενέργειας στον πλανήτη. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί είναι υπάλληλοί τους τι κάνουν ότι τους λένε και ότι είναι καλό για αυτούς όχι για εσάς.

  2. Ο αγροτικός συναιτερισμός ασχολείται με την παραγωγή ρεύματος. Με παραγωγή αγροτικών προϊόντων ασχολείται ; Μόνο καπνά μπορούν να φυτρώσουν στην περιοχή ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button