ΕκδηλώσειςΡοή Ειδήσεων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Διαδρομή Ιστορικής Μνήμης της «ΔΡΩ» στο Αγρίνιο

Το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Ιστορική Διαδρομή «Περπατώντας με τους Ήρωες του 1821» από την «ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλ/νία» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αγρινίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Απελευθέρωση του Αγρινίου (11/6/1821).

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους της «ΔΡΩ» που έφυγε πρόσφατα, της Κατερίνας Μαστρογιάννη.


Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν μεγάλος, παρά την αστάθεια του καιρού και την καταιγίδα που προηγήθηκε. Διανεμήθηκε σε όλους φυλλάδιο με τον χάρτη της διαδρομής, το οποίο περιείχε και QRCodes, μέσω των οποίων μπορούσε κανείς να βρει όλη την πληροφορία που θα ακουγόταν δια ζώσης στη συνέχεια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, κυρίας Μ. Παπαγεωργίου, η οποία συγκίνησε με την αμεσότητα της αναφοράς της στην Κατερίνα Μαστρογιάννη.

Η διαδρομή είχε αφετηρία τον σταθμό των τρένων και διήρκησε περίπου 2,5 ώρες. Η Αλεξάνδρα Μαρκάτη και η Σπυριδούλα Πυρπύλη  καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες, ενώ ο Ηλίας Υφαντής έκανε την ιστορική εισαγωγή αναφορικά με την πολιορκία και την άλωση του Βραχωρίου. Οι συμμετέχοντες μετακινήθηκαν στο πρώτο σημείο αναφοράς, την οδό Βαρνακιώτη, όπου η Πηνελόπη Χρύσανθου παρουσίασε τον αγωνιστή Βαρνακιώτη. Οι επόμενοι «σταθμοί» της διαδρομής και οι αγωνιστές που παρουσιάστηκαν στο κοινό ήταν οι εξής:

-οδός Δ. Μακρή (ομιλήτρια Κωνσταντίνα Μπελεγρίνη)

-οδός Θ. Γρίβα (ομιλητής Θύμιος Αδάμης)

-οδός Α. Ίσκου (ομιλήτρια Έφη Πυρπύλη)

-οδός Κ. Σιαδήμα (ομιλήτρια Ρούλα Σιαδήμα)

-οδός Ι. Στάικου (ομιλήτρια Βάσω Θανέλλα)

-οδός Α. Βλαχόπουλου (ομιλήτρια Εύη Παπαλέξη)

-οδός Δήμου Τσέλιου (ομιλήτρια Κωνσταντίνα Βασιλείου)

-οδός 11ης Ιουνίου (ομιλητής Μάκης Γερολυμάτος)

Οι ομιλητές/ ομιλήτριες εκπροσώπησαν τους εξής φορείς: Σύνδεσμο Φιλολόγων, Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, Σύλλογο Φοιτητών του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (το οποίο δυστυχώς καταργήθηκε εν μια νυκτί), φεστιβάλ Photopolis, «ΔΡΩ» και έδωσαν έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση, ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων, παρουσίαση επιπλέον πληροφοριών, κατάθεση οικογενειακών μαρτυριών, χιουμοριστική πλαισίωση της ιστορικής πληροφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν προτάσεις για σχετικές νέες δράσεις και προέκυψαν ενδιαφέρουσες ιδέες, μέσα από τη ζύμωση μεταξύ μας.

Με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό και με υπεθυνότητα από όλους, η διαδρομή-πέρα από ιστορική πληροφορία-πρόσφερε και ένα συμμετοχικό αίσθημα, που τόσο έχει λείψει από όλους λόγω της δύσκολης συνθήκης της πανδημίας.

«Ευχαριστούμε τους ομιλητές/ ομιλήτριες και όλους τους συμμετέχοντες και ανανεώνουμε το ραντεβού μαζί τους στις επόμενες συναντήσεις και εκδηλώσεις της “ΔΡΩ”», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.

Αναλυτικό φωτογραφικό ρεπορτάζ στην σελίδα της ΔΡΩ: https://drw.gr

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button