Mεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις στην Παλαιομάνινα (φωτο)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν  και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Παλαιομάνινας Ατωλοακαρνανίας, οι οποίες διεξήχθησαν στις 13 Αυγούστου 2013 με  συνδιοργανωτές  την Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας και το Ν.Π.Δ.Δ.  Δήμου Ξηρομέρου. Οι εκδηλώσεις  είχαν την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων της Παλαιομάνινας και αρκετών φίλων της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλαιομάνινας,

παρουσία  χιλιάδων  επισκεπτών .


Οι εκδηλώσεις που έχουν πλέον εξελιχθεί σε θεσμό, συμπεριελάμβαναν συναυλία – αφιέρωμα στη μουσική παράδοση των Ελλήνων με τους  Ηλία Κλωναρίδη και Εύα Κανέλλη .

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους χορευτικούς ομίλους  της Γουριάς, Αγρινίου και Παλαιομάνινας  σε παραδοσιακούς χορούς του τόπου .

Επίσης από  το παιδικό τμήμα της Εταιρείας Φίλων των Μνημείων της Παλιομάνινας έγινε αναπαράσταση παιδικών παιχνιδιών, (από το βιβλίο του πρώην προέδρου του σωματείου, δημοσιογράφου – συγγραφέα Δημήτρη Στεργίου , «Τα αρχαία και τα νέα παιδικά παιχνίδια στην Παλαιομάνινα»).

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ με δημοτική και λαϊκή μουσική.

Βασικός σκοπός των πολιτιστικών εκδηλώσεων ήταν η προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η ενίσχυση για την ολοκλήρωση των αρχαιολογικών ανασκαφών στην αρχαία ακρόπολη από το πανεπιστήμιο Αθηνών, γεγονός που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, κρίνοντας από την πρωτοφανή προσέλευση  χιλιάδων επισκεπτών .

Μέσω της ανακοίνωσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τους δεκάδες συγχωριανούς και φίλους των μνημείων της Παλαιομάνινας, οι οποίοι με συγκινητική χειρονομία συνεισέφεραν από το υστέρημα τους και τους δεκάδες εθελοντές για τον υπερβάλλοντα ζήλο που επέδειξαν για την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος .

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress