Δυτική Ελλάδα

Μεγάλες διακρίσεις για τη "Βιοτριχωνίδα"

epi-ladi-trixonida

H έκθεση Ε-λάδι -οίνος πραγματοποιήθηκε, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία από πλευράς συμμετοχών και προσέλευσης επισκεπτών. Οι επισκέπτες είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν όλες τις ποικιλίες ελαιολάδου και οίνου  που παράγονται στην Ελλάδα.

Στην Έκθεση συμμετείχαν με περίπτερα παραγωγοί, τυποποιητές, συνεταιρισμοί και άλλοι Φορείς. Η Βιοκαλλιεργητική Περιβαλλοντική Εταιρεία Τριχωνίδος (ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ) συμμετείχε με δικό της περίπτερο φιλοξενώντας επιχειρήσεις και παραγωγούς από την περιοχή μας και βρβεύτηκα με δύο χρυσά και ένα χάλκινο!

Κατά την διάρκεια της έκθεσης διεξήχθη Πανελλήνιος Διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Κότινος 2013 υπό την αιγίδα του Φίλαιος.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία

Χρυσός Κότινος

Βιολογικός Ελαιόνας  Δ. Γ. Σιαδήμα

Αθήνα

Ποικιλία  Κορωνέϊκη

Θεόδωρος Ζώρης

Ελαιόλαδο Ελεαγρος

Ποικιλία Κουτσουρελιά

Χάλκινος Κότινος

Χρήστος Κουμάσης κ Ξηροκώστας Στράτος Τσαρούχης

Ελαιόλαδπ “ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ”

Ποικιλία Κουτσουρελιά

Οι  παραγωγοί   Δημήτρης Σιαδήμας, Θεόδωρος Ζώρης, Χρήστος Κουμάσης , Κ Ξηροκώστας και Στράτος Τσαρούχης είναι επιλεγμένοι παραγωγοί στα πλαίσια του  ερευνητικού  προγράμματος «Ανάπτυξη του βιολογικού τρόπου παραγωγής φυτικών προϊόντων» που χρηματοδοτείται από την εταιρία Αφοι Π. Βασιλόπουλοι ΑΕΒΕ και υλοποιείται  από την  ερευνητική ομάδα για το βιολογικό τρόπο παραγωγής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την ερευνήτρια κ. Αθηνά Θεοδωρακοπούλου και τον τ. αναπληρωτή καθηγητή κ.   Κ. Αγγελόπουλο. Η καλλιέργεια ελιάς γίνεται με βάσει το πρότυπο της «αγροβιοδυναμικής διαχείρισης» που προτείνει η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών σε  ποικιλία ελιάς Κορωνέϊκη και Κουτσουρελιά ή Πατρινή ή Λαδολιά. Η ελαιοποίηση του καρπού γίνεται με ψυχρή έκθλιψη στα ελαιοτριβεία Αντώνη Τζουμερκιώτη  και Χρ. Κωνσταντόπουλου στη  Τριχωνίδα

Την έκθεση διοργάνωσε  η εταιρεία  GOLDEN EXPO υπό την αιγίδα των ΣΕΒΙΤΕΛ, ΕΣΒΙΤΕ, ΣΕΛΕ, ΕΔΟΕΕ, ΣΕΚ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button