Δυτική Ελλάδα

Μέχρι και 3,70 ευρώ πιάνει το έξτρα παρθένο στην Αιτωλοακαρνανία

times-ladi
Σταθερά ψηλά «παίζουν» οι τιµές στο ελαιόλαδο φετινής εσοδείας, με την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας να καταγράφει ικανοποιητικές εμπορικές πράξεις.

H περιοχή της Κρήτης  καταγράφει τις µεγαλύτερες σε όγκο εµπορικές πράξεις και τιµές ως 3,90 ευρώ, όπως άλλωστε και η Λακωνία. Τελευταία χρονικά µεγάλη πράξη, ο διαγωνισµός του Αγροτικού Συνεταιρισµού Ζάκρου, µε τιµή 3,86 ευρώ το κιλό.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Οι πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda αναφέρουν ότι αγοραστής των 90 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου, οξύτητας 0,4% ήταν ο Γιώργος Νικολακάκης από την Ιεράπετρα.«Πρόκειται για επανάληψη διαγωνισµού, που έγινε πριν από τις γιορτές και ο οποίος δεν κατακυρώθηκε, γιατί η µεγαλύτερη τιµή των 3,70 ευρώ, που προσφέρθηκε, κρίθηκε ασύµφορη από το ∆.Σ.», αναφέρει µιλώντας στην Agrenda ο γραµµατέας της οργάνωσης, που κάθε χρόνο εµπορεύεται 900 τόνους, Βαγγέλης Ζουριδάκης.Το µεγαλύτερο πρόβληµα της Κρήτης είναι η µειωµένη παραγωγή, τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης.

«Η µέση εκτίµηση έκανε λόγο για 100.000 τόνους και τελικά παρήχθησαν µόλις 50.000», αναφέρει ο συνεταιριστής, προβλέποντας ότι «η τιµή πώλησης του ελαιολάδου σύντοµα θα ανέβει, φτάνοντας και τα 4 ευρώ το κιλό».

agronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button