Δυτική Ελλάδα

Με τον δήμαρχο Αγρινίου το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Ακαρνανίας

Αντιπροσωπεία της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας την 24-11-2015 πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ.  Γεώργιο Παπαναστασίου, στον οποίων παραδόθηκε  υπόμνημα  θέσεων και προτάσεων  σχετικά με την φημολογούμενη κατάργηση των Αστυνομικών τμημάτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας  συζητήθηκαν  και άλλα προβλήματα που αφορούν στον κλάδο .

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης:

“Συγκεκριμένα, αναπτύξαμε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους κανένα Αστυνομικό Τμήμα του Ν. Αιτωλοακαρνανίας δεν μπορεί να καταργηθεί με βάση την  επερχόμενη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Καταστήσαμε σαφές ότι, τόσο η κοινωνία όσο και η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας αντιτάσσεται σε οποιαδήποτε πρόταση κατάργησης Αστυνομικών Τμημάτων που εδρεύουν στην περιοχή μας.

Ο κ. Δήμαρχος  μας δήλωσε ότι: «έχει ήδη προβεί σε συναντήσεις με τον
Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Παναγιώτη, θέτοντας το θέμα για τη φημολογούμενη κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων και θεωρεί ότι τα Αστυνομικά Τμήματα που εδρεύουν στον Ν. Αιτωλοακαρνανίας  είναι τα πλέον  απαραίτητα, και αναγκαία για να μπορούν οι Δ.Α Αιτωλίας και Ακαρνανίας να παρέχουν  τις υπηρεσίες τους, στους κατοίκους  του Νομού μας ,για να μπορεί να συνεχίζεται να χτίζεται  απρόσκοπτα η ενίσχυση του  αισθήματος ασφαλείας του πολίτη».

Ο κ. Δήμαρχος μας δήλωσε ότι εάν  τελικά υπάρχει έστω και μία κατάργηση Αστυνομικού τμήματος είτε αυτό υπάγεται στην εδαφική αρμοδιότητα του Δήμου Αγρινίου είτε ευρύτερα  του Νομού Αιτωλοακαρνανίας θα κινηθεί προς οποιαδήποτε εκδήλωση δυναμικών κινητοποιήσεων και διαμαρτυρίας».

Επίσης, συζητήθηκαν μεταξύ μας και άλλα θέματα τα οποία αφορούσαν σε μεμονωμένες παραβατικές ομάδες οι οποίες προκαλούν προβλήματα (ιδίως μικροκλοπών)  στον εμπορικό ιστό της πόλης του Αγρινίου και τελικώς συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου  ώστε φορείς όπως: ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Εμπορικός σύλλογος Αγρινίου, το Εμπορικό Επιμελητήριο , και η Ένωσή μας να προχωρήσουν σε έναν ειλικρινή διάλογο με στόχο την εξεύρεση λύσεων για την επίλυση του προβλήματος και όχι στο να περιοριστούμε στην απλή διάγνωση του.

Τέλος ο κ. Δήμαρχος μας ζήτησε να μεταφέρουμε στο προσωπικό της Δ.Α Ακαρνανίας ότι είναι στο πλευρό των Αστυνομικών και ότι κατανοεί και σέβεται το δύσκολο έργο των αντρών και γυναικών τις Ελληνικής Αστυνομίας ιδίως σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής  και κοινωνικής κρίσης.

Επιζητά την πλήρη εφαρμογή της νομιμότητας και θεωρεί αδιανόητη την οποιαδήποτε παρέμβαση πολιτικού Αντρός καθώς και του θεσμού του Δημάρχου στην επιλεκτική εφαρμογή των νόμων.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button