ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Με το «καλημέρα» παράταση στο έργο της Διπλής Σύνδεσης Λευκάδας λόγω απαλλοτριώσεων

Με το καλημέρα, είχαμε την πρώτη παράταση ενδιάμεσης προθεσμίας για το έργο της Διπλής Οδικής Σύνδεσης Λευκάδας. Πιο συγκεκριμένα, κατά 3 μήνες παρατάθηκε η 5η προθεσμία του έργου από τις 8.12.2020 στις 8.3.2021 μετά από αίτημα του αναδόχου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η Διευθύνουσα Υπηρεσία εισηγήθηκε να εγκριθεί η παράταση καθώς:

– η ανάδοχος εταιρία είχε εγκαίρως και λεπτοµερώς ενηµερώσει µερί µη απόδοσης απαλλοτριωµένων πολυάριθµων ιδιοκτησιών στην περιοχή του έργου και αναγκαστικά περιόρισε τις απαιτούµενες δραστηριότητες αποψίλωσης σε τµήµατα που είχε ελεύθερη
προσβαση (περίπου 4 από τα 6 χλµ), και
– Λόγω της φύσης των σχετικών εκκρεµοτήτων που έχουν να κάνουν µε τη µη απόδοση απαλλοτριωµένων ακινήτων από ιδιοκτήτες, εκτιµάται ότι θα απαιτηθεί εύλογο χρονικό διάστηµα για την πλήρη επίλυση τους.


Το πρόβλημα των απαλλοτριώσεων είναι από τα πλέον κοινά και έχει ταλαιπωρήσει τα περισσότερα έργα στο παρελθόν. Τώρα, εφόσον συντελεστούν οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις σύντομα, το έργο θα μπορέσει να προχωρήσει, αν και κατά πληροφορίες η διαδικασία των απαλλοτριώσεων μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω καθυστερήσεις.

Να θυμίσουμε πως ανάδοχος του έργου είναι η ΑΚΤΩΡ με ποσοστό έκπτωσης 51%. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 με χρονική προθεσμία ολοκλήρωσης τους 34 μήνες δηλαδή τον Ιούλιο του 2023.

Διπλή σύνδεση με το Άκτιο-Αμβρακία

Ουσιαστικά μιλάμε για την αναβάθμιση δύο υφιστάμενων τμημάτων σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με 1+1 λωρίδα ανά κατεύθυνση. Πρόκειται για το σημαντικότερο οδικό έργο για την ευρύτερη περιοχή καθώς θα αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας στη σύνδεση του νησιού με το Αεροδρόμιο του Ακτίου (από όπου προσγειώνονται δεκάδες τουριστικές πτήσεις από όλη την Ευρώπη) αλλά και με την Ιόνια και Αμβρακία Οδό.

Στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός νέου αγωγού ύδρευσης μήκους 7,85 χλμ που θα λύσει επίσης το θέμα της παροχής νερού στο νησί της Λευκάδας.

Η υπόψη οδική σύνδεση προβλέπεται να πραγματοποιείται μέσω 2 νέων οδικών τμημάτων:

α) του τμήματος Βόνιτσας – Λευκάδας, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων και

β) του τμήματος Ακτίου – Αγίου Νικολάου, μήκους περίπου πέντε (5) χιλιομέτρων.

Πηγή: ypodomes.com – Νίκος Καραγιάννης

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button