Δυτική Ελλάδα

Με το ιερό λάβαρο του Μεσολογγίου η παρέλαση της Ομογένειας στην Φλόριδα

florida-25martiou

Η Ομογένεια της Φλόριδας και συγκεκριμένα στις περιοχές Τάμπα και Τάρπον Σπρινγκς ετοιμάζεται για την ετήσια παρέλασή της για την Ελληνική Επανάσταση του 1821, η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Τούρκους.

Η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 18 Μαρτίου, μαζί και άλλες εκδηλώσεις. Την παρέλαση θα τιμήσει ο δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος ο οποίος θα κομίσει το ιερό λάβαρο, η μπάντα του Ναυτικού και ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η επιτροπή διοργάνωσης της παρέλασης εργάζεται εντατικά κι όπως είπε σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Σισσόης, «όλα είναι έτοιμα» και «είμαστε βέβαιοι ότι η παρέλαση και οι εκδηλώσεις μας θα στεφθούν και φέτος με επιτυχία».

Οταν τον ρωτήσαμε τι κλίμα επικρατεί είπε πως «το κλίμα είναι ήσυχο» και συμπλήρωσε «σε μερικούς Ελληνες φανατικούς είναι κάπως ζωηρό». Εξήγησε ότι «υπάρχει η Ομοσπονδία της Φλόριδας η οποία αποτελείται από 7 με 8 συλλόγους αλλά έχει μερικούς ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να κάνουν διαδήλωση την ημέρα της παρελάσεως με πανό κ.λπ. για τη Μακεδονία».

Η διοργανωτική επιτροπή της παρέλασης της Φλόριδας. Από αριστερά Σωτήριος Αγγελάτος τσέρμαν, γενικός πρόξενος Αντώνιος Σγουρόπουλος, Αγγελος Αγγελάτος υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, Κωνσταντίνος Σισσόης πρόεδρος της διοργάνωσης της παρέλασης και Πέτρος Κουτσοπανάγος αντιπρόεδρος της παρέλασης.
Φωτογραφία ευγενώς παραχωρηθείσα από τον Αγγελο Αγγελάτο.

Είπε επίσης, πως «τα παιδιά είναι προετοιμασμένα όπως κάθε χρόνο να φορέσουν τις εθνικοτοπικές τους ενδυμασίες, να περάσουν άλλα με τα πόδια, άλλα στα άρματα».

Στην ερώτηση ποιος διοργανώνει την παρέλαση, απάντησε «εμείς, εγώ προσωπικά μαζί με τους αδελφούς Αγγελάτου οι οποίοι έχουν τον Ραδιοφωνικό Σταθμό στη Φλόριδα και βέβαια υπάρχει ενδεκαμελές συμβούλιο με το οποίο βέβαια διοργανώνουμε την παρέλαση επί τριάντα χρόνια. Κατά τα είκοσι χρόνια είμαι ο πρόεδρος, τα άλλα δέκα χρόνια ο τσέρμαν και βοηθός στην παρέλαση».

«Δηλαδή δεν την διοργανώνει η Ομοσπονδία όπως συμβαίνει στη Βοστώνη λόγου χάρη;», τον ρωτήσαμε. «Οχι -είπε- η δική μας η Ομοσπονδία δεν έχει καμιά δουλειά στην περίπτωση αυτή, απλώς συνδέεται με την παρέλαση και συμμετέχει».

Σύμφωνα με τον κ. Σισσόη, «θα παρελάσουν γύρω στα πενήντα τμήματα. Η παρέλαση αποτελείται από όλη την Ομογένεια, δηλαδή από συλλόγους, οργανώσεις, εκκλησιαστικές κοινότητες, Φιλοπτώχους αδελφότητες, σχολεία, χορευτικά συγκροτήματα. Θα σας πω ένα παράδειγμα πως η Ακαδημία Πλάτωνα έχει οκτώ σχολεία».

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Οχημα του Αμερικανικού Στρατού το οποίο κάθε χρόνο συμμετέχει στην παρέλαση του Ελληνισμού της Φλόριδας.
Φωτογραφία ευγενώς παραχωρηθείσα από τον Αγγελο Αγγελάτο.

Αναφορικά με τους τελετάρχες, ο κ. Σισσόης είπε ότι «θα είναι ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος κ. Δημήτριος Σπάρος, ο ομοσπονδιακός βουλευτής κ. Κώστας Μπιλιράκης, ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής από το Ροντ Αϊλαντ κ. Λεωνίδας Ραπτάκης».

Είπε ακόμα, πως «εύζωνες δεν θα έχουμε φέτος, αλλά θα έχουμε την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού από την Ελλάδα. Επίσης, θα έχουμε τους δύο χρηματοδότες της παρέλασης, τους κυρίους Γαλάνη και Θεοδώρου. Θα έλθει και ο δήμαρχος από την ιερή πόλη του Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος με το Ιερό Λάβαρο και μαζί του δώδεκα άτομα».

Στην ερώτηση αν η παρέλαση θα έχει κάποιο θέμα, κάποιο σύνθημα, είπε πως «το σύνθημα θα είναι το συνηθισμένο, ένδειξη φόρου τιμής στους ήρωες του 1821 για την ελευθερία της πατρίδας και το δεύτερο σημαντικό είναι μια ελεύθερη Ελλάδα, μια ελεύθερη Κύπρος και το όνομα της Μακεδονίας να μην δοθεί στους Σκοπιανούς».

Οταν τον ρωτήσαμε αν θα γίνει συλλαλητήριο από την Ομοσπονδία στο πλαίσιο της παρέλασης, απάντησε «όχι, απλώς θα έχουν κάποια πανό για τη χρήση του ονόματος Μακεδονία, η Μακεδονία είναι Ελληνική, Ζήτω η Ελλάδα».

ekirikas.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close