Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Με… τα μέσα ενημέρωσης «τα βάζει» η Εμπορική Συλλογική Κίνηση για τα ανοικτά καταστήματα το Σάββατο

Η παράταξη της «Εμπορικής Συλλογικής Κίνησης», που αποτελούσε την αντιπολίτευση στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου και που ήταν εκείνη που με την πλειοψηφία που απέσπασε στην Γ.Σ. του Συλλόγου οδήγησε στην απόφαση για κλειστά καταστήματα Ιούλιο και Αύγουστο, έκανε τις δικές της μετρήσεις για το πόσα καταστήματα άνοιξαν τελικά το πρώτο Σάββατο του Ιουλίου.

Σύμφωνα με αυτές, κάποιες ώρες, έως και το… 92% των καταστημάτων του Αγρινίου, ήταν κλειστό.


Όμως, σε ανακοίνωση της η παράταξη, προχωρά ακόμη παραπέρα, επικρίνοντας την στάση μερίδας τοπικών μέσων ενημέρωσης που έχουν ταχθεί με αναρτήσεις τους υπέρ των ανοικτών καταστημάτων, έστω κάποια Σάββατα του διμήνου, ή παρουσιάζοντας σε ρεπορτάζ την εικόνα της αγοράς το περασμένο Σάββατο.

Η «Εμπορική Συλλογική Κίνηση» δεν κρύβει την ενόχληση της για τις αναρτήσεις, αφήνοντας μάλιστα  υπονοούμενα σχετικά με τους  λόγους που υπάρχουν «πίσω» από αυτές. Υπονοούμενα που σαφώς δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Οι συντάκτες της κατάπτυστης ανακοίνωσης , δυστυχώς συνεχιστές μιας παράταξης που για χρόνια είχε το τιμόνι του ιστορικού Συλλόγου με τα γνωστά αποτελέσματα, καλούνται λοιπόν να γίνουν συγκεκριμένοι στις κατηγορίες που εκστομίζουν.

Διαφορετικά, πρόκειται για κοινούς συκοφάντες, που μπροστά στη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, λαϊκίζουν, στοχοποιούν και καθυβρίζουν, κατά τη συνήθη πρακτική του πολιτικού χώρου απο τον οποίον προέρχονται.

Η ανακοίνωση της Εμπορικής Συλλογικής Κίνησης:

«Είναι ευρέως γνωστό και κοινά αποδεκτό ότι τα Μ.Μ.Ε. (έντυπα, ηλεκτρονικά, ηχητικά) επιτελούν λειτούργημα.
Είναι αντικειμενικά, αμερόληπτα, αχειραγώγητα, δεν κατασκευάζουν ποτέ ειδήσεις, δε στήνουν ρεπορτάζ, δεν παραπληροφορούν, μοιράζουν ισομερώς το χρόνο σε διαφορετικές απόψεις κ.λπ.

Γι΄αυτό προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη τα ρεπορτάζ τους σχετικά με τα ανοικτά και τα κλειστά εμπορικά καταστήματα στην πόλη μας το Σάββατο 02/07/22.
Συγκεκριμένα δίνουν ποσοστό της τάξης του 30-40% στα κλειστά καταστήματα, τη στιγμή που όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες τους δεν ήταν ούτε 1 κατάστημα κλειστό.

Περιγράφουν μια σχεδόν κανονική εργάσιμη ημέρα, τη στιγμή που δεν ήταν απλώς κανονική αλλά και με μεγάλη κινητικότητα, αδιάκοπη κίνηση καταναλωτών και με υψηλή επισκεψιμότητα στα μαγαζιά. Και αυτό αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες.

Ας σοβαρευτούμε.
Ξεκαθαρίζοντας ότι εμείς δεν είμαστε οπαδοί και υπηρέτες της άποψης: “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, σας παραθέτουμε αναλυτικά την εικόνα της αγοράς και προκαλούμε τον οποιοδήποτε να την αμφισβητήσει.
Ωράριο Σαββάτου: 8,15-14,00
Εικόνα αγοράς Αγρινίου το Σάββατο 02/07/22

ΩΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ
8,15-9,00 8% 92%
9,00-10,00 30% 70%
10,00-11,00 45% 55%
11,00-12,00 50% 50%
12,00-13,00 40% 60%
13,00-14,00 20% 80%

Ούτε με την άποψη που λέει καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή συμφωνούμε. Υπάρχουν μισθοί και έσοδα που αποτελούν ντροπή για τον τρόπο που τα προσπορίζεται κάποιος.

Εμπορική Συλλογική Κίνηση».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button