ΕξελίξειςΠολιτική

Με πρυτάνεις ο Δημ. Κωνσταντόπουλος για το Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ

po-konstantopoulos1Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη,  του Υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βουλευτή κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου με τον Πρόεδρο της Συνόδου Πρυτάνεων Πρύτανη του ΕΜΠ κ. Ιωάννη Γκόλια και την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, παρουσία του Βουλευτή κ. Γιάννη Μανιάτη και του μέλους της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κ. Πάρι Βεντήρη, με αφορμή την αναμενόμενη κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ , καθώς και την επερχόμενη 84η Σύνοδο Πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13 Μαΐου 2017.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση :

“Συναντηθήκαμε σήμερα, με τον Πρόεδρο της Συνόδου των Πρυτάνεων κ. Ιωάννη Γκόλια και την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κα Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις θέσεις της Συνόδου των Πρυτάνεων, ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν το νέο σύστημα εκλογής Πρυτάνεων – Αντιπρυτάνεων, τη θέσπιση των περιφερειακών συμβουλίων ανώτατης εκπαίδευσης, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση της έρευνας.

Από την πλευρά μας , δηλώσαμε τη στήριξη μας σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν το αυτοδιοίκητο και αυτόνομο της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, όπως είχε ψηφισθεί στον ν. 4009/2011. Επίσης, στο νομοσχέδιο για την Έρευνα κάναμε μια σειρά από παρεμβάσεις σύμφωνα με τις θέσεις της Πανεπιστημιακής κοινότητας.

Θα περιμένουμε την κατάθεση του νομοσχεδίου για να τοποθετηθούμε αναλυτικά με προτάσεις, σε μια προσπάθεια να αποφύγουμε ρυθμίσεις που θα δημιουργούν δυσκολίες στη λειτουργία των Πανεπιστημίων, τη διοικητική τους αυτονομία και την οικονομική τους αυτοτέλεια.

Στο πέρας δε της συζήτησης, οι Πρυτάνεις εξέφρασαν τις απόψεις τους όσον αφορά στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και για την απόκτηση Master στις σχολές του Πολυτεχνείου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Με την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών συζητήσαμε την αναγκαιότητα αναβάθμισης των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου, εκφράζοντας τη σταθερή θέση μου περί ίδρυσης Σχολής Αγρινίου, καθώς και θέματα που έχουν θέσει οι φοιτητές των πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου.

Ο επανασχεδιασμός του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτεί καλόπιστο και ουσιαστικό διάλογο που πρέπει να ξεκινήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τώρα, χωρίς προχειρότητα, ανευθυνότητα και δημαγωγίες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button