Δυτική Ελλάδα

Mε πιστωτικές κάρτες οι μισοί μισθοί και συντάξεις

epi-atm-xrimata

Μόνιμα capital controls για Δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σχέδιο σοκ κατά της φοροδιαφυγής με άμεσα εμπλεκόμενους 2.650.000 συνταξιούχους και 600.000 δημοσίους υπαλλήλους έχει στα σκαριά το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του κυριακάτικου Βήματος.

Θα προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ επεξεργάζεται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση καρτών στις συναλλαγές των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό θα επιτυγχάνεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με έλεγχο στα μετρητά που σηκώνουν από μισθούς και συντάξεις και συγκεκριμένα περιορίζοντας την εβδομαδιαία ανάληψη μετρητών από τις τράπεζες στα 150 ευρώ από τα 420 που είναι σήμερα. Τα χρήματα που απομένουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, θα μπορούν να ξοδεύονται μόνο μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Μάλιστα το φιλόδοξο αυτό σχέδιο θα συνοδεύεται και από κίνητρα για τους πολίτες όπως για παράδειγμα τα μεγάλα super market ή η εταιρείες, σε συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ, να προσφέρουν μια μορφή πίστωσης γα αγορές στους πελάτες η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και το 20 ή το 30% του μισθού ή της σύνταξης. Κι αυτό διότι θα θεωρείται και είναι δεδομένη η μελλοντική είσπραξη της πίστωσης από τις κρατικές καταβολές στους τραπεζικούς λογαριασμούς συνταξιούχων και Δ.Υ.

Το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κάθε μήνα καταβάλλουν για μισθούς και συντάξεις περίπου 2,6 δισ. Ευρώ δηλαδή περίπου 30 δισ. Αν ισχύσει το παραπάνω σχέδιο ένα σημαντικότατο μέρος αυτής της δαπάνης θα ξοδεύεται από τους δικαιούχους μέσω τραπεζών συνεπώς θα φορολογείται και δεν θα φοροδιαφεύγει.

thetoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button