ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Με πέντε κρεβάτια, σε επαναλειτουργία η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου (φωτο-video)

Έτοιμη να δεχτεί βαριά περιστατικά, είναι η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου, που πλέον δεν λειτουργεί ως ΜΕΘ Covid, αλλά ως γενική ΜΕΘ, δυόμιση μήνες μετά την αναστολή λειτουργίας της.

Η επαναλειτουργία έγινε με την δέουσα επισημότητα, παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη, της διοικήτριας του νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Φιλιπποπούλου, αλλά και της νέας επιστημονικά υπεύθυνης της ΜΕΘ κ. Σκλάβου, Διευθύντριας ΕΣΥ, αναισθησιολόγου-εντατικολόγου.


Αισιόδοξος για την πορεία της Μονάδας δήλωσε ο κ. Καρβέλης, που έκανε γνωστό πως η ΜΕΘ θα λειτουργήσει με τέσσερις ιατρούς και με πέντε κρεβάτια.

Προς το παρόν δεν πρόθεση, όπως φαινεται,  για πιθανή ενίσχυση σε ιατρούς στην ΜΕΘ, αν και αυτό είναι κάτι που οι γιατροί το ζητάνε. Η ΜΕΘ να σημειωθεί πως δεν έχει Διευθυντή, μιας και ο Διευθυντής της κ. Γκιάφης, έχει μετακινηθεί. Η θέση Διευθυντή δεν έχει μείνει κενή , με τον κ. Καρβέλη να μην αποκλείει μελλοντικά την πλήρωση της με νέο Διευθυντή.

Γιατροί πάντως έχουν εκφράσει προβληματισμό σχετικά με την επαρκή λειτουργία της ΜΕΘ με τέσσερις ιατρούς, με τον κ. Καρβέλη να απαντά πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι επρόκειτο για αναστολή και όχι διακοπή της λειτουργίας της Μονάδας προσθέτοντας πως αυτή έγινε για να γίνουν εργασίες συντήρησης ενώ κάποια πράγματα όπως ανέφερε εξετάστηκαν εξ αρχής με το στόχο να υπάρξει μια νέα επιστημονική κατεύθυνση στον τρόπο λειτουργίας της.

Για τα υψηλά ποσοστά θνητότητας επεσήμανε πως αυτά αποτέλεσαν αντικείμενο διερεύνησης από το Υπουργείο , υπάρχουν παρατηρήσεις και αυτές ελήφθησαν υπόψιν για την επαναλειτουργία. Γι’αυτόν τον λόγο υπήρχε και η απόσπαση των ιατρών της Μονάδας σε νοσοκομεία της Πάτρας, όσο αυτή ήταν κλειστή.

Οι δηλώσεις της κ. Σκλάβου και του κ. Καρβέλη:

#pgpartners
#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button