Γεγονότα

Με ομιλήτρια τη Ν. Παζαϊτη ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού (φωτο)

koi-natasa-karamanli-ekdhlosi2

Αποτελεί μία από τις συχνότερα εμφανιζόμενες μορφές καρκίνου παγκοσμίως και είναι η πρώτη σε αριθμό κρουσμάτων στο γυναικείο πληθυσμό. O καρκίνος του μαστού δεν κάνει διαχωρισμούς σε ηλικίες, δεν προειδοποιεί. Η πρόληψη είναι και σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη θεραπεία και για να υπάρχει πρόληψη απαιτείται γνώση και ενημέρωση. Για τους παραπάνω λόγους πραγματοποιήθηκε απόψε στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ στο Αγρίνιο επιστημονική εκδήλωση από τον Σύλλογο Τριτέκνων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, με μία εκ των βασικών ομιλητριών την κα Νατάσα Παζαίτη-Καραμανλή, σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η οποία ειδικεύεται σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

koi-natasa-karamanli-ekdhlosi1
Βασική ομιλήτρια της εκδήλωσης και η κα Ελένη Καρατζά-Λυκάκη Ακτινολόγος -Ειδική διαγνώστρια μαστού, η οποία εστίασε στη διαδικασία της διάγνωσης και της θεραπείας της νόσου.

koi-eleni-karatza-ekdhlosi8
Όπως εξήγησε η κα Καρατζά, η μη διαπίστωση κάποιας αλλαγής στον μαστό κατά την ψηλάφηση, δεν σημαίνει αυτόματα πως το πρόβλημα δεν υπάρχει, αφού η πιο ασφαλής μέθοδος, για τις γυναίκες μετά τα 40 έτη, είναι η μαστογραφία σε κάποιο ειδικό κέντρο, χωρίς βέβαια να μειώνεται η σημασία της αυτοεξέτασης.

koi-eleni-karatza-ekdhlosi7
Πλήθος κόσμου, κυρίως γυναικείου, παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση, αφορμή για την οποία υπήρξε, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων κ. Γαλανόπουλος στην σύντομη εισήγησή του, ο δυσάρεστος απολογισμός των τριών γυναικών, μελών του συλλόγου, που νόσησαν μέσα σε δύο μόλις χρόνια.
Ο κ. Γαλανόπουλος, προλογίζοντας την κα Καρατζά, την έχρισε επίτιμο μέλος του συλλόγου, λόγω του ότι και η ίδια η επιστήμων είναι μητέρα τριών παιδιών.
Αμέσως μετά την ομιλία της κα Καρατζά, ο πρόεδρος του συλλόγου προλόγισε την κα Νατάσα Παζαίτη-Καραμανλή, διαβάζοντας ένας σύντομο βιογραφικό της.
Η κ. Καραμανλή αφού ευχαρίστησε τον κ. Γαλανόπουλο για την πρόσκληση, εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στο Αγρίνιο. ” Είναι αγαπημένος τόπος, αφού εδώ έχουμε πολλούς φίλους κάποιους από τους οποίους βλέπω σήμερα εδώ”, σχολίασε η ίδια, ενώ αμέσως ξεκίνησε την ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου. “Μεγάλο ποσοστό κρουσμάτων που θα εμφανιστούν σε νεαρή ηλικία οφείλεται σε κληρονομικότητα, για τον οποίο οφείλονται δύο γονίδια”, ανέφερε η ίδια. Συνέχισε παρουσιάζοντας τρόπους που μπορεί μια γυναίκα να μειώσει τις πιθανότητες να εμφανίσει τον καρκίνο, όπως η άσκηση, η υγιεινή διατροφή, η αποφυγή του καπνίσματος, ακόμη και του παθητικού κ.α.

koi-natasa-karamanli-ekdhlosi3

koi-natasa-karamanli-ekdhlosi4

koi-natasa-karamanli-ekdhlosi5

koi-natasa-karamanli-ekdhlosi6

koi-natasa-karamanli-ekdhlosi7

koi-natasakaramanli-ekdhlosi9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button