Γεγονότα

Με νέα μελέτη ο δήμος για το πάρκο και επιφυλάξεις

po-parko-antonopoulos7Η συζήτηση για την λίστα των έργων που ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας στο δήμο Αγρινίου που μεταφέρονται για χρηματοδότηση στο επόμενο ΠΕΠ μέσω του νέου  ΕΣΠΑ 2014-2020,  ήταν αρκούντος αποκαλυπτική σχετικά με τις προθέσεις του δήμου Αγρινίου  για την ανάπλαση του δημοτικού πάρκου.

 Και αυτό γιατί μέσα στη λίστα των έργων περιλαμβάνεται και το έργο της ανάπλασης που ουσιαστικά με την πρόταση της Περιφέρειας και την έγκριση του δήμου μεταφέρεται για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ. Όπως έγινε γνωστό και ενώ το έργο ακόμη εκκρεμεί στο ΣτΕ , η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ΔΕΠΙΝ έκανε δεκτό το αίτημα του εργολάβου για να αποχωρήσει από το έργο, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαιτήσει αποζημιώσεις σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό που κατηγόρησε  τη δημοτική αρχή ότι κωλυσιεργεί.  

Τοποθετούμενος στο ίδιο ζήτημα ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Καζαντζής  είπε πως ο δήμος θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι αυτή ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί με την ανάπλαση. Έκανε γνωστό μάλιστα στο σώμα πως ο δήμος Αγρινίου προτίθεται να προχωρήσεις στη σύνταξη νέας μελέτης για την ανάπλαση του δημοτικού πάρκου Αγρινίου.

Η αναφορά του αυτή προκάλεσε νέα ερωτηματικά, με τον κ. Μοσχολίο να λέει  πως εφόσον ο δήμος  θέλει να συντάξει  νέα μελέτη, το έργο θα πρέπει να απενταχθεί και να μην μεταφερθεί για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ. Αυτό για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους: Πρώτον γιατί η ανάπλαση δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ ,αφού θα πρέπει να υλοποιηθεί με βάση την αρχική της μελέτη  και όχι με άλλη. Και δεύτερον  αφού ο δήμος σκοπεύει να συντάξει άλλη μελέτη, τότε  το προηγούμενο έργο θα πρέπει να απενταχθεί πλήρως, ώστε να μην επιβαρύνεται άσκοπα το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close