Γεγονότα

Με κίτρινη ουσία γέμισε η θάλασσα στο Γρίμποβο της Ναυπάκτου

geg-gyri-gribovo

Με μια κίτρινη ουσία έχει γεμίσει η θαλάσσια περιοχή του Γριμπόβου Ναυπάκτου. Από το μεσημέρι στη θάλασσα παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις της άγνωστης αυτής ουσίας οι οποίες εκτείνονται μέχρι ανοιχτά του κόλπου της Ναυπάκτου.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, προβληματισμένοι κοιτούσαν το φαινόμενο και όπως δήλωσαν και στην κάμερα του lepanto, ενημέρωσαν τον Δήμο Ναυπακτίας και τον Λιμενικό Σταθμό της πόλης.

Παράλληλα οι ίδιοι κάνουν εικασίες για το τι μπορεί να προκάλεσε το φαινόμενο αυτό. Άλλοι μιλούν για απόβλητα πλοίου, άλλοι για χρωστική ουσία και κάποιοι για μεγάλες συγκεντρώσεις γύρης.

Τελικά σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε από τον Δήμαρχο ΝαυπακτίαςΠαναγιώτη Λουκόπουλο, πρόκειται για ουσία που προέρχεται από τα φύκια του Πατραϊκού Κόλπου. Ο Δήμαρχος αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας, είχαν από το πρωί συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με το Λιμεναρχείο της Πάτρας και οι αξιωματικοί τους ενημέρωσαν πως παρόμοιες εικόνες υπάρχουν σε όλο τον Πατραϊκό Κόλπο.

Still0506_00002

Μάλιστα όπως διευκρίνισε στην τηλεόραση του Lepanto, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας Αντώνης Φράγκος, ενημερώθηκε και η εταιρεία που ασχολείται με την αντιρρυπαντική προστασία και με την οποία υπάρχει σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο και πάρθηκαν δείγματα από την περιοχή του Αντιρρίου. Μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Φράγκος, οι άνθρωποι της εταιρείας πέταξαν στη θάλασσα ειδικές πετσέτες για να διαπιστώσουν αν το υλικό αυτό απορροφάται που σημαίνει ότι είναι χημικό, ή όχι. Τελικά πρόκειται για βιολογικό υλικό που προέρχεται από τα φύκια και κάθε χρόνο σχεδόν παρατηρείται το φαινόμενο στην περιοχή μας. «Φέτος όμως η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας είχε ως αποτέλεσμα να πάρει αυτές τις διαστάσεις» λέει ο κ. Φράγκος που καθησυχάζει τους πολίτες λέγοντας πως είναι ακίνδυνο και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και ρύπανσης.

Still0506_00003

lepantortv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close