Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του δήμου Αγρινίου για τον καρκίνο του μαστού (φωτο)

Με την κλινική εξέταση μαστού ολοκληρώθηκαν χθες Τρίτη 15 Νοεμβρίου οι δράσεις που υλοποιήθηκαν από το Κοινωνικό Ιατρείο και Κοινωνικό Φαρμακείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου με αφορμή τον μήνα Οκτώβρη, που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας» πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση μαστού από τον κ. Δημήτριο Θ. Κούκουρα, ομότιμο Καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου Πατρών, σε 34 ωφελούμενες ανασφάλιστες γυναίκες του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Αγρινίου.


Σκοπός όλων των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση συλλόγων, φορέων και των γυναικών, έτσι ώστε συντονισμένα να πληροφορηθεί κάθε γυναίκα της περιοχής, για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου και να ενθαρρυνθεί σε τακτικό προληπτικό έλεγχο. Η παρότρυνση των γυναικών για τον ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η σύνδεσή τους με τις δομές υγείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη νίκη κατά του καρκίνου των γυναικών.

mastografies (2)

mastografies (5)

mastografies (4)

mastografies (1)

mastografies (6)

mastografies (7)

mastografies (8)

Τοπική Διαφήμιση
papahanasiou graviera2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button