Ο αποκριάτικος χορός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους την Κυριακή (12-02), ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.
Το δελτίο τύπου:
“Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την 12-02-2017 ο ετήσιος αποκριάτικος χορός του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, στο φιλόξενο χώρο του Studio ΄΄ΠΙΘΑΡΙ΄΄. Μαθητές και γονείς, όπου συγκεντρώθηκαν από νωρίς, πραγματικά απόλαυσαν τις εκπλήξεις και το πρόγραμμα που επεξεργάστηκε το Δ.Σ του συλλόγου, σε ρυθμούς αποκριάς και παράδοσης.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Ταφιάδης Νικόλαος δήλωσε :
“Ο Σύλλογός μας καταστατικά αποβλέπει στην υλοποίηση κάθε ενδεικνυόμενης ενέργειας, που αποσκοπεί στην καλύτερη λειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Πέραν του θεσμικού ρόλου που κατέχει, προσπαθεί από την ίδρυσή του(1987) να είναι ουσιαστικός υποστηρικτής της παιδαγωγικής διαδικασίας. Αυτό αναμφισβήτητα πραγματώνεται με την ποικιλόμορφη βοήθεια, που ανά πάσα στιγμή προσφέρει και που ταυτόχρονα αναβαθμίζει το ρόλο του σε γόνιμο. Σημειώνεται δε ότι οι παραγωγικές δράσεις του είναι συνάρτηση της οικονομικής του δυνατότητάς του, η οποία πηγάζει αποκλειστικά από τις συνδρομές των γονέων/κηδεμόνων. Συγκεκριμένα η καταλυτική βοήθεια, που προσφέρθηκε από το σύλλογό μας από το μήνα Νοέμβριο 2016 (μήνας εκλογής ΔΣ) έως σήμερα ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 1.401,90 € ενώ υπάρχουν συνεχείς ανάγκες όπου ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να ικανοποιηθούν.
Οι αντανακλαστικές ενέργειές μας υπήρξαν άμεσες διότι αποσκοπούσαν στη διασφάλιση όλων εκείνων των συνθηκών, που σχετίζονται τόσο με την παραμονή όσο και με τις παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης. Επίσης ο Δήμος Αγρινίου με τον υπάρχοντα υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, που διαθέτει, προσπαθεί να καλύπτει τις ανάγκες του σχολείου μας. Επιβεβλημένη καθίσταται και η αναφορά στη Δ/νση, στο εκπαιδευτικό και στο βοηθητικό προσωπικό, που δραστηριοποιείται στο σχολείο μας, με προσφορά αξιοσημείωτη. Σημειώνουμε δε ότι υπήρξαν συναντήσεις του Δ.Σ., με το σύλλογο διδασκόντων και με τον κ.Δήμαρχο Αγρινίου. Επιπλέον έχουν ήδη περατωθεί εργασίες αποκατάστασης ηλεκτρολογικών/ υδραυλικών/ψυκτικών/ξυλουργικών βλαβών και αποστράγγισης υδάτων προαυλίου από κλιμάκια του Δ. Αγρινίου. Με πρωτοβουλίες του συλλόγου έχουν παραδοθεί στο σχολείο δεκαέξι (16) σόμπες χαλαζία, επαρκής ποσότητα χρωμάτων & υλικών για όλους τους εσωτερικούς & εξωτερικούς χώρους , μπάλες γυμναστικής , γραφική ύλη και υλικά ατομικής υγιεινής. Επίσης έχει δημιουργηθεί βάση δεδομένων με αριθμούς κινητών τηλεφώνων γονέων ούτως ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση για τις δράσεις του συλλόγου, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινά η διαδικασία στήριξης ευπαθών οικογενειών.
Θεωρούμε ότι με την συνεργασία και μόνο, μπορεί να παρακαμφθεί αρκετός χρόνος, που θα αποτελούσε τροχοπέδη στην δυναμική και την αποτελεσματικότητα του κοινού μας έργου.
Τέλος οφείλουμε να ευχαριστούμε τον εμπορικό κόσμο της πόλης του Αγρινίου για την αμέριστη στήριξή τους στη σημερινή γιορτή. Ευχαριστώ επίσης τα μέλη του ΔΣ , όπου συνετά και οργανωμένα προσπαθούν και εργάζονται.
Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογός μας συμβάλλει τα μέγιστα για την επίτευξη των επιβεβλημένων στόχων. Ευελπιστούμε ότι με την συμμετοχή όλων μας, στο βαθμό, που μας επιτρέπεται και μας αναλογεί, ότι θα πράξουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.”