Δυτική Ελλάδα

Με επιτυχία η εκδήλωση του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα»

epi-panagiaeleousaΤο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για άτομα με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες, νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι – Αγρίνιο, στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας των ατόμων με αναπηρία, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 7:00 μ.μ., στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α στο Αγρίνιο.

   Η εκδήλωση είχε θέμα : «Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) – Οικοτροφείο για άτομα με νοητική υστέρηση ως δείκτης Κοινωνικής Συνοχής και Πολιτισμού».

Στην ανακοίνωση του Εργαστηρίου, αναφέρεται; “Μας τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας  κ.κ. Κοσμάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, η κα Γεωργία Μπόκα, εκπρόσωπος του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και η κα Αναστασία Νικολοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος Πατρών και μητέρα  νέας με νοητική υστέρηση που ανήκει στη δύναμη των εκπαιδευομένων νέων του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

Για τον εορτασμό των 24 χρόνων παρουσίας του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στα κοινωνικά δρώμενα του Νομού Αιτωλ/νίας απηύθυνε δεκάλεπτο χαιρετισμό η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κα Μαρία Τσούτσου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν : η κα Έφη Μπέκου, Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,    

o κ .Γιώργης Κοντογιώργης, τ. Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και ο κ. Michael Crowley, Εκπρόσωπος της E.P.R. και αξιολογητής ποιότητας του EQUASS EXCELLENCE, με διερμηνέα την εργαζόμενη του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κα Μίνα Κυζιρίδη. Τη συζήτηση συντόνισε ο έγκριτος δημοσιογράφος της ελληνικής τηλεόρασης κ. Παντελής Σαββίδης.

Στη συνέχεια η κα Βασιλική Μαραγιάννη, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Παντελή Σαββίδη για την πολυετή προσφορά του στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». Αναμνηστικά μετάλλια και μια ανθοδέσμη εδόθησαν από τους εκπαιδευομένους νέους του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» στην κα Έφη Μπέκου, Γενική Γραμματέα Πρόνοιας, η οποία αγωνίζεται για την ύπαρξη κοινωνικού κράτους πρόνοιας, καθώς επίσης και στον κ. Kοντογιώργη και στον κ. Crowley αναμνηστικά μετάλλια για την ημέρα.

Την εκδήλωση έκλεισε η ομάδα δημοτικών χορών των εκπαιδευομένων νέων του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», όπου οι νέοι μας χόρεψαν θαυμάσια παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων της ορχήστρας του κ. Κ.Φρίντζου. Η διδασκαλία παραδοσιακών χορών έγινε από την εργαζόμενη του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κα Μαρία Ράπτη.

Η εκδήλωση σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία. Επίσης παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και οι επίσημοι :ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα υγείας κ. Γιώργος Χριστογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Νίκος Υφαντής, η Γενική Διευθύντρια Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κα Διονυσία Σαμαντά, ο πρώην Βουλευτής Αιτ/νίας κ. Γιάννης Βαϊνάς, ο πολιτευτής και πολιτικός  μηχανικός κ. Βασίλης Παπασάικας, ο οποίος από αρχής λειτουργίας του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του για όλες τις κτιριακές δομές του Εργαστηρίου και προσφάτως και στη μελέτη στατικών της Σ.Υ.Δ. – Οικοτροφείου στο Αγρίνιο, Πρόεδροι Φορέων και πλήθος κόσμου που υποστηρίζει το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» από Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αιτωλικό.

Τα επίσημα εγκαίνια της Σ.Υ.Δ. – Οικοτροφείου στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθούν προσεχώς.

Ευχαριστούμε θερμότατα : το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, τους επίσημους εκπροσώπους της πολιτείας, τους επίσημους προσκεκλημένους ομιλητές, τα μέλη του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», όλους τους πολίτες για την παρουσία τους στην εκδήλωση, την ευαισθησία  και τη συνεχή στήριξή τους στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ». Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς Επικοινωνίας : την τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ, τον τοπικό τύπο, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τον ηλεκτρονικό τύπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος λειτουργίας της Σ.Υ.Δ. – Οικοτροφείου στο Μεσολόγγι και της Σ.Υ.Δ.- Οικοτροφείου στο Αγρίνιο καλύπτεται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού του ΕΣΠΑ 2007 – 2013» “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button