Ροή Ειδήσεων

Με επιτυχία η εκδήλωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Αγρίνιο

koi-erithr-1Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά την οποία αναλύθηκε η διαχρονική έννοια της αλληλεγγύης, το νέο ξεκίνημα στο νέο περιβάλλον. Η εκδήλωση, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Αγρινίου  Κώστας Μπόκας ανέφερε τις δράσεις και συνέργειες που έχουν γίνει αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλους φορείς για να απαλύνουν τον πόνο και την δυσκολία των οικογενειών που οδηγήθηκαν σε οικονομική δυσχέρεια λόγω της κρίσης και εξήγγειλε την δημιουργία, εντός του έτους, Σώματος Σαμαρειτών στην περιοχή μας. Στην εκδήλωση κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός και ο Δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ενώ συντονίστρια ήταν το μέλος του Δ.Σ και εκδότρια της εφημερίδας «Συνείδηση» Νάντια Σαμαρά.


koi-erithr-2Ο κ. Αυγερινός αναφέρθηκε στην αναπτέρωση του ηθικού και της αισιοδοξίας, στην προσπάθεια που επιχειρείται να προαχθεί το όραμα και οι ιδέες του εθελοντισμού. «Έχουμε όραμα ιδέες και ανθρώπους, παλεύουμε να ανοίξουμε σκουριασμένες πόρτες από πάθη και εγωισμούς» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Αυγερινός, ο οποίος συμπλήρωσε στο ίδιο μήκος κύματος τόνισε ότι: «προσπαθούμε να μεταδώσουμε την αλληλεγγύη και την προσφορά. Όταν προσφέρεις δεν έχουν θέση οι πολιτικές και οι επαγγελματικές φιλοδοξίες. Ιερή υποχρέωση μας είναι να συνεχίσουμε τον έργο και να μην προδώσουμε τους αγώνες χιλιάδων εθελοντών που αποτελούν φωτεινά παραδείγματα. Ο εθελοντισμός, στατιστικά αποδεδειγμένο, σε ανεπτυγμένες χώρες συνεισφέρει κατά 8% στο ΑΕΠ, ενώ στην Ελλάδα δεν είναι ούτε το 0,7% του ΑΕΠ! Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δια μέσω των εθελοντών του μοίρασε πάνω από 1.εκ.200 χιλιάδες δέματα ποικίλης φύσεως και υφής. Προσφέραμε πρώτοι, βοήθεια στα κέντρα των προσφύγων στον Βοτανικό, προσφέραμε πάνω από 300.000 φορές πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε όλη την Ελλάδα. Οι Σαμαρείτες – ναυαγοσώστες προσέφεραν τουλάχιστον 50.000 ασφαλείς προσβάσεις από την θάλασσα στην παραλία και βοηθήσαμε τουλάχιστον 20.000 άτομα να επανασυνδεθούν με χαμένα μέλη των οικογενειών τους».

koi-erithr-3Επίσης, ο κ. Αυγερινός μίλησε για την αναπροσαρμογή των στόχων και των σκοπών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που γίνεται με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τα παράλληλα «βήματα» Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την συγκρότηση του σύγχρονου προφίλ της αλληλεγγύης και της προσφοράς που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο κ. Τέλλογλου, ο οποίος προσέγγισε και ανέλυσε την έννοια της αλληλεγγύης μέσα από παραδείγματα της καθημερινότητας, αλλά και προσωπικά του βιώματα από το πολεμικό ρεπορτάζ. «Στάθηκε» στο προσφυγικό τονίζοντας πως το θέμα αυτό θα επανέλθει για την Ελλάδα σε χειρότερη μορφή, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ανέλυσε στην σύγχρονη εποχή και Ελλάδα τον όρο της σχετικής φτώχιας και τα 5 κριτήρια της, καθώς επίσης και τους «πόρους» που κινητοποιεί ο Ερυθρός Σταυρός, αλλά και την ανάγκη που υπάρχει η όλη αυτή προσπάθεια να «περάσει» στην ψηφιακή εποχή, ώστε να προσελκύσει τις νέες γενιές, κάτι που πρέπει να συνδυαστεί με αποφάσεις γρήγορες και διαφανείς. «Η στοχευμένη δράση έχει μεγάλη σημασία και γι αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε σ αυτό το ζήτημα, διότι, ο χειρότερος εχθρός του εθελοντισμού είναι ο κακός εθελοντισμός και η αδιαφάνεια» ανέφερε ο κ. Τέλλογλου κλείνοντας την εισήγησή του.

koi-erithr-4Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω:   Κώστας Καραγκούνης, βουλευτής Αιτ/νίας, Απόστολος Κατσιφάρας, Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Ιωάννης Λύτρας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Γεώργιος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου, Κώστας Καλαντζής, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Μαρία Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Χρήστος Γκούντας, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Όλγα Πιστιώλη – Σαλακίδου, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, Βασίλης Φωτάκης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, Δημήτρης Μιχάλης, Διοικητής Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αγρινίου, Δημήτρης Παπαευθυμίου, Διευθυντής Δ.Α. Ακαρνανίας, Κώστας Σπυρόπουλος, Διοικητής Α.Τ. Αγρινίου, Δήμητρα Αβράμπου, Πρόεδρος Συλλόγου Αιμοδοτών, Σία Δημητρίου, Επιστημονική Υπεύθυνη ΟΚΑΝΑ Αγρινίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι , Θωμάς Κουτσουπιάς, Πρόεδρος ΑΣ Αγρινίου, Παντελής Παπαθανάσης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, Γιάννης Τσιντζέλης, Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου, Βασίλης Μπενέκος, Πρόεδρος Συλλόγου «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ», Σωκράτης Κωστίκογλου, Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, ο Πρόεδρος του Περιφ. Τμήματος του ΕΕΣ Ιωαννίνων Νίκος Γερασιμίδης, ομάδες Σαμαρειτών από Πάτρα, Ιωάννινα και Αθήνα με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος Σαμαρειτών Ελλάδος Μεμέτ Αλί Ζεκί και πλήθος εθελοντών και υποστηρικτών των δράσεων του Ερυθρού Σταυρού.

 

 

 

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button