Δυτική Ελλάδα

Με δορυφόρους και… σκάψιμο απέκτησε τηλέφωνο η Ευρυτανία

epi-stathero-thlefonoΌταν ο καιρός «θυμώνει», διακόπτεται η ηλεκτροδότηση και τότε, δεν λειτουργούν τα τηλέφωνα, επειδή δεν λειτουργούν οι σταθμοί βάσης των τηλεπικοινωνιών και δεν μπορούν να φτάσουν οι τεχνικοί να διορθώσουν τις βλάβες τους. Δείτε τι έκανε ο ΟΤΕ για να λύσει το πρόβλημα.
Τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν πρόσφατα τη χώρα και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην περιφέρεια. Μια από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις ήταν ο Νομός Ευρυτανίας, ιδίως οι ορεινές περιοχές.

Λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, τέθηκαν εκτός λειτουργίας σταθμοί βάσης τηλεπικοινωνιών σε ορεινά χωριά του Νομού (Άγραφα, Βραγιαννά, Κρίκελλο κ.α.), ενώ οι σοβαρές ζημιές που υπέστη το οδικό δίκτυο εξαιτίας των μεγάλων κατολισθήσεων, καθιστούσαν αδύνατη την πρόσβαση για να αποκατασταθούν οι βλάβες.

Ο Όμιλος ΟΤΕ κινητοποιήθηκε άμεσα. Προσέφερε 10 δορυφορικά τηλέφωνα, έτοιμα προς χρήση, για την εξυπηρέτηση των αναγκών επικοινωνίας Αρχών και κατοίκων. 

Αφού μελετήθηκαν διάφορες εναλλακτικές προσέγγισης των αποκλεισμένων περιοχών και τηλεπικοινωνιακών σταθμών (π.χ. με αερομεταφορά), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την τοπική αυτοδιοίκηση του δημοτικού διαμερίσματος Αγράφων, έγινε διάνοιξη εναλλακτικού δασικού δρόμου για να φτάσουν τα συνεργεία στους σταθμούς βάσης. Έπειτα από πολύωρες προσπάθειες των τεχνικών, οι βλάβες αποκαταστάθηκαν.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button