ΕξελίξειςΠολιτική

Με διαφωνίες η Νομαρχιακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ

po-nomarxiaki-parko-syriza4

Δεν έλειψαν οι εντάσεις στην χθεσινοβραδινή Νομαρχιακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ , που συνεδρίασε στην αίθουσα του Δημοτικού πάρκου Αγρινίου. Τα 100 περίπου μέλη του οργάνου κλήθηκαν  να συζητήσουν σχετικά με τις διαδικασίες ανάδειξης της Νομαρχιακής Γραμματείας που θα αναδείξει και τον νέο Γραμματέα του κόμματος στον νομό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr στη συνέλευση κυριάρχησαν δυο τάσεις, με αποτέλεσμα μάλιστα να υπάρξουν και αποχωρήσεις με αφορμή των μελών που θα εκλέγονταν για την Γραμματεία. Η μια τάση που ήταν μειοψηφική και εκφράστηκε από τον κ. Τορουνίδη,  Μπίτα, Κουρουμπλή κ.α. στελέχη κυρίως προερχόμενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ πρότειναν η Γραμματεία να έχει 17 μέλη. Η άλλη τάση τόνισε πως αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό αφού έτσι η Γραμματεία θα αποτελούνταν σχεδόν αποκλειστικά από στελέχη του Αγρινίου και δεν θα υπήρχε αναλογική εκπροσώπηση ανά περιοχή. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως με αυτόν τον τρόπο “ενορχηστρώνεται” η ανάδειξη Γραμματέα

Τελικά η δεύτερη τάση ήταν αυτή που κυριάρχησε με αποτέλεσμα τα μέλη της Συνέλευσης που κατέθεσαν την πρώτη πρόταση να αποχωρήσουν, καταγγέλλοντας μάλιστα αντικαταστατικές διαδικασίες.

Ακολούθησε ψηφοφορία όπου οι εναπομείναντες ανέδειξαν τα 31 τελικά μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλ/νία, αν και μέχρι σήμερα η Οργάνωση δεν έχει ανακοινώσει ποιοί έχουν εκλεγεί. Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται να επιχειρείται μια συνεννόηση με τα κεντρικά του κόμματος, ως προς την εγκυρότητα της διαδικασίας.

*(φωτο αρχειου)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button