Δυτική Ελλάδα

Με χιονιά αποχαιρετά το 2016

koi-kryoΑπό την Ήπειρο και από το απόγευμα θα επηρεάσει ο χιονιάς που αναμένεται στην χώρα την εκπνοή του 2016 τη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και  νοτιότερα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί ορισμένα φαινόμενα  τοπικού χαρακτήρα με την μορφή βροχοπτώσεων στα πεδινά τμήματα και με την μορφή χιονοπτώσεων στα ημιορεινά-ορεινά.

Τοπικές χιονοπτώσεις πιθανόν να δεχθούν πρόσκαιρα και τα ορεινότερα τμήματα των κεντρικών Επτανήσων.

Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλα τα δυτικά με τα φαινόμενα να σταματούν.

Προς τις βραδινές ώρες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επηρεαστούν τα ανατολικά τμήματα της Ηπείρου με τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις.

Ο υδράργυρος σε πτώση με τις μέγιστες τιμές του να μην ξεπερνούν τους 11-12oC στα πεδινά-παραθαλάσσια τμήματα, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 7-8bf.

Την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου δεν αναμένονται ιδιαίτερα φαινόμενα. Μόνη ”παραφωνία” κάποιες παροδικές νεφώσεις στα δυτικά-νοτιοδυτικά άνευ σημασίας κατά την διάρκεια του μεσημεριού και του απογεύματος.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα με μέγιστες τιμές που δεν θα ξεπερνούν τους 7-8oC.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι-βορειοανατολικοί αρχικά στα 7bf για να πέσουν στα 5bf από το μεσημέρι και μετά.

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλα τα δυτικά με τον υδράργυρο να μην κατορθώνει να ξεπεράσει τους 6-7oC τις μεσημβρινές ώρες και τους ανέμους να πνέουν βορειοι-βορειοανατολικοί στα 4-5bf.

Τάση για Σαββατοκύριακο  και Δευτέρα (από 31 Δεκεμβρίου έως και 2 Ιανουαρίου):Δεν φαίνεται να εκδηλώνονται κάποια φαινόμενα, ο υδράργυρος θα σημειώνει μέρα με την ημέρα σταδιακή άνοδο, ενώ οι άνεμοι δείχνουν να πνέουν ασθενείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!: Στον παγετό,ο οποίος αναμένεται να είναι ισχυρός την νύχτα και τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης,της Παρασκευής και του Σαββάτου με τον υδράργυρο να πέφτει αρκετά κάτω από το 0 σε όλα τα ημιορεινά-ορεινά τμήματα των δυτικών τμημάτων της χώρας και να πλησιάζει τους 0oC ακόμη και σε πεδινά-παρθαλάσσια τμήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button