Γεγονότα

Με αισιοδοξία στον τεχνικό κόσμο η κοπή της πίτας του ΤΕΕ (φωτο)

koi-tee-kopi-pitas5Την τελετή  κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, μια τελετή κάπως διαφορετική φέτος, αφού η παρουσία τόσο του δημάρχου Παύλου Μοσχολιού, όσο και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια  και υποψηφίου δημάρχου για το δήμο Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου, στον ίδιο χώρο για πρώτη φορά, τράβηξε τα βλέμματα.

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι δύο, άλλωστε έχουν αμφότεροι κατά το παρελθόν διατελέσει πρόεδροι του ΤΕΕ στην Αιτωλοακαρνανία.

koi-tee-kopi-pitas1Το λόγο, αμέσως μετά τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά πήρε ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ρόκκος, ο οποίος μίλησε για αρκετή ώρα για την πλασματική ευδαιμονία που επικρατούσε επί χρόνια στη χώρα και πως τώρα, μετά από αρκετά χρόνια ύφεσης «τα έργα στην Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία έχουν αρχίσει να παίρνουν και πάλι μπροστά»

koi-tee-kopi-pitas2«Το Άκτιο- Αμβρακία, ένα έργο που καρκινοβατούσε επί τρία και πλέον χρόνια , εξελίσσεται, δημοπρατήθηκε το δεύτερο τμήμα από το Πλατυγιάλι, για τη σύνδεση Πλατυγιάλι-Ιόνια Οδός,  το φράγμα των Αχυρών εξελίσσεται και πολλά μεγάλα έργα εξελίσσονται στην περιφέρεια και στους δήμους του νομού μας» , είπε ο ίδιος δείχνοντας εξαιρετικά αισιόδοξος για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, σε ότι αφορά τον τεχνικό κόσμο.

DSCN8340

koi-tee-kopi-pitas3Ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού που συνεχάρη τη νέα διοίκηση του ΤΕΕ, μιλώντας και ο ίδιος για μια δύσκολη περίοδο για τους μηχανικούς, εκφράζοντας την ευχή το 2014 να είναι μια καλύτερη χρονιά για τον τεχνικό κόσμο.

koi-tee-kopi-pitas4Είπε ακόμη πως τόσο η Αυτοδιοίκηση, όσο και οι μηχανικοί θα πρέπει να πιέσουν ώστε να αυξηθούν οι κρατικοί πόροι για την υλοποίηση έργων, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον μεγάλο όγκο έργων υποδομής που υλοποιούνται στο Αγρίνιο μέσω του ΕΣΠΑ δίνοντας διέξοδο σε εργολήπτες , μηχανικούς και εργαζομένους στον τεχνικό – κατασκευαστικό  τομέα.

DSCN8311Παράλληλα σημείωσε πως στο σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ θα είναι κρίσιμος και χρήσιμος ο ρόλος του ΤΕΕ.

DSCN8305Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Παπαναστασίου, έδωσε προεκλογικό χρώμα στον χαιρετισμό του, εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά, σημειώνοντας πως για τα δημόσια έργα θα πρέπει να αλλάξουν πολλά, τόσο ως προς το κόστος όσο και ως προς τον σχεδιασμό και τις ανάγκες που εξυπηρετούν. “Πιστεύω ότι μερικά πράγματα δεν θέλουν μόνο χρήμα, αλλά και φαντασία, καλή διάθεση, καλή πρόθεση, ανθρώπους με όραμα! Ελπίζω αυτή η χρονιά να μας οδηγήσει στο όραμα”,  είπε χαρακτηριστικά.

DSCN8316

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button