Μαζική η συγκέντρωση για το Πρωτοδικείο στο Μεσολόγγι (φωτο-video)

Εκατοντάδες πολίτες του δήμου Μεσολογγίου διαδηλώνουν αυτήν την ώρα στην πλατεία των δικαστηρίων, ενάντια στην πιθανή υποβάθμιση του Πρωτοδικείου της πόλης.

Η συγκέντρωση γίνεται στη «σκιά» των δυναμικών κινητοποιήσεων που έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Αγρίνιο, αλλά και της επίσκεψης του πρωθυπουργού την Τετάρτη, όπου ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα δει προσωπικά το θέμα των πρωτοδικείων, κάνοντας λόγο για «εξαιρέσεις στον κανόνα» που προφανώς θα επιλεγούν για την Αιτωλοακαρνανία.


Η ανησυχία όμως εξακολουθεί να υφίσταται και γι’αυτό οι εκπρόσωποι των δικηγόρων και των τοπικών φορέων, βρίσκονται σε εγρήγορση. Στη συγκέντρωση του Μεσολογγίου, μίλησαν ο δήμαρχος Σπ,. Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου Χρ. Παϊσιος, ο βουλευτής Μ. Ζαμπάρας, η πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων, ο αντιδήμαρχος Ναυπακτίας κ. Ραυτόπουλος (σ.σ. που άφησε αιχμές σε βάρος των απόντων βουλευτών), ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Θεοδωράκης κ.α.
Εγινε ακόμη ανάγνωση του μηνύματος της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ. Σταρακά.

Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Μεσολογγίου Σπ. Διαμαντόπουλος ήταν αιχμηρός και σε βάρος εκπροσώπων του Αγρινίου, ενώ ανέγνωσε στίχους του Κωστή Παλαμά.

O Χρ. Παϊσιος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων πως η Αιτωλοακαρνανία, για την ομαλή απονομή της Δικαιοσύνης χρειάζεται ίσως και τρία Πρωτοδικεία, ενώ συμπλήρωσε πως εαν η κυβέρνηση επιμείνει στην απόφαση για ένα κεντρικό Πρωτοδικείο «τότε αυτό πρέπει να είναι στο Μεσολόγγι».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Μεσολόγγι Πρωτοδικείο Συγκέντρωση