Δυτική Ελλάδα

ΜΑΖΙ για το θαλάσσιο περιβάλλον

koi-thalassa-plastika1Στην ακροθαλασσιά, στο εργαστήριο, στους δρόμους, στις πλαζ, στις πλατείες…
Έγινε χθες στο Εκθεσιακό Κέντρο της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο,  η οργανωτική συνάντηση του «οικολογικού μετώπου» 14 φορέων που συνασπίστηκαν απέναντι στην καταστροφική διάχυση του πλαστικού στη θάλασσα. Εκεί καθορίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδιασμού δράσης για το Σαββατοκύριακο (8 & 9 Ιουνίου).
koi-thalassa-plastika2
Το μεσημέρι του Σαββάτου θα γίνει δειγματοληψία σε παραλίες της περιοχής με την παρουσία και την καθοδήγηση κλιμακίου του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» που έρχεται αύριο από τη Σάμο, προκειμένου να βοηθήσει να αποτυπωθεί η τοπική πραγματικότητα και να παραβληθεί με τα αποτελέσματα άλλων σημείων του χάρτη της Ελλάδας. Στις 7:30 το απόγευμα θα λάβει χώρα στην Πάτρα η κεντρική ανοιχτή εκδήλωση που θα μεταβάλει την αίθουσα «ΑΙΓΛΗ» (Veso Mare) σε βιωματικό επιστημονικό εργαστήριο εξέτασης δειγμάτων και εξαγωγής συμπερασμάτων.
koi-thalassa-plastika3
Την Κυριακή το πρωί με κοινή ώρα εκκίνησης 11πμ, θα εκτυλιχθούν παράλληλες δράσεις ενημέρωσης του κοινού στο Μεσολόγγι, αλλά και τις δύο πέριξ της Γέφυρας ακτές του Κορινθιακού. Τα μέλη των πατραϊκών κινήσεων πολιτών θα ξεκινήσουν διανομές φυλλαδίων από την παραλία Δημορηγόπουλου στο Ρίο, ενώ την ίδια στιγμή ομάδες πολιτών της βόρειας ακτής θα διανέμουν το ενημερωτικό υλικό στις παραλίες Ψανή και Γρίμποβο, καθώς και στο λιμάνι της Ναυπάκτου. Κατά τη διάρκεια της επαφής των ενεργών πολιτών με τους επισκέπτες των παραλιών, φουσκωτά σκάφη των ναυτικών ομίλων της πλατφόρμας «ΚΥΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» θα επιχειρούν «αποβάσεις» μικρότερων ομάδων καταρτισμένων πολιτών σε διάφορα σημεία, με σκοπό την πληροφόρηση μέσω του συγχρωτισμού με το κοινό.
Μικρή πρόγευση παράπλευρων δράσεων ενημέρωσης πήραν σήμερα το πρωί μαθητές και κάτοικοι του Αντιρρίου, που ήταν οι πρώτοι που αντίκρισαν τους ανθρώπους με τα θαλασσί οι οποίοι θα «εφορμήσουν» σε δρόμους, πλαζ και πλατείες την Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button