Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μαζεύουν υπογραφές για να μην κλείσουν τα ΕΛΤΑ Παλαίρου

Να μην κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πάλαιρο ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής την ώρα που «τρέχει» και διαδικασία συλλογής για τον ίδιο λόγο.

To κείμενο που συνοδεύει το ψήφισμα:


ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΕΛΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ

«Η περιοχή Παλαίρου Παγωνιάς αποτελεί τον σημαντικότερο τουριστικό προορισμό στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας. Εκεί δραστηριοποιούνται πλήθος ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων ενώ ταυτόχρονα εκδηλώνονται μεγάλες επενδύσεις όπως το Βαρκό Παγωνιάς και η Μαρίνα Παλαίρου.Η τουριστική περίοδος είναι πλέον εξάμηνης διάρκειας και οι διανυκτερεύσεις των επισκεπτών υπερβαίνουν τις 120.000 ετησίως.

Μεσούσης της τουριστικής περιόδου το κλείσιμο των ΕΛ.ΤΑ δυσχεραίνει ιδιαίτερα τόσο τις τραπεζικές συναλλαγές των επιχειρήσεων όσο και την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών.Κατόπιν αυτών παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφασή σας καθώς δεν μπορεί το μοναδικό κατάστημα που κλείνει στο νομό να είναι αυτό που εξυπηρετεί την πιο αναπτυγμένη περιοχή του».

Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου-Βόνιτσας: Να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πάλαιρο

«Να μην κλείσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πάλαιρο που εξυπηρετεί όλη την περιοχή της δημοτικής ενότητας ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Ακτίου Βόνιτσας. Η ανακοίνωση:

«Με απόφαση της κυβέρνησης προχωρά το κλείσιμο 25 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα. Στο Δήμο μας κλείνει το υποκατάστημα ΕΛΤΑ της Παλαίρου. Ένα υποκατάστημα που εξυπηρετεί όλη τη γύρω περιοχή της δημοτικής ενότητας Παλαίρου καθημερινά, καθώς και τους επισκέπτες που παραθερίζουν τους καλοκαιρινούς μήνες στη περιοχή. Τώρα για τις οποιεσδήποτε συναλλαγές τους θα είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στη Βόνιτσα, με δεδομένο την έλλειψη συχνών δρομολογίων με τα μέσα μεταφοράς.

Η κυβέρνηση μαζί με τους εταίρους της (υπερταμείο – ΕΕ) έχουν έναν και πολύ συγκεκριμένο σκοπό: Την ανάπτυξη και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και σε αυτό τον τομέα. Όλοι οι λάτρεις του ευρωμονόδρομου, είτε από το «αριστερό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τη φιλελεύθερη εκδοχή των ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και λοιπών συγγενών, προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η «απελευθέρωση» της Ταχυδρομικής Αγοράς είναι προς όφελος του λαού, γιατί με τον ανταγωνισμό θα «βελτιωθούν» τα ταχυδρομεία, κρύβοντας ότι όπου εφαρμόστηκε η «απελευθέρωση» έφερε την ιδιωτικοποίηση, απολύσεις και αύξηση των τιμών. Όλοι αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα τη στιγμή που έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό η ιδιωτικοποίηση έργου των ΕΛΤΑ, με εργολάβους, πράκτορες, δουλεμπορικά ενοικίασης εργαζομένων.

Γρανάζια της ιδιωτικοποίησης γίνονται και οι Δήμοι, που υπερασπίζονται και προωθούν αυτούς τους “μονόδρομους” των κυβερνήσεων. Αυτή η ανάπτυξη έρχεται καθημερινά, με νέα πλήγματα στα χωριά μας. Υποβαθμίζει τις συνθήκες δουλειάς και ζωής, για τους νέους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους».

Αυτή η είναι η “τουριστική” ανάπτυξη της Παλαίρου που διατυμπανίζει η Δημοτική Αρχή και η Δημοτική Παράταξη της ΝΔ.

Τώρα τι να πουν στους δημότες οι οπαδοί της “ανάπτυξης μέσω ιδιωτικοποιήσεων”, δήμαρχος, βουλευτές, τοπικοί παράγοντες; Πως το όραμά τους δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο;

Σε αντίθεση με αυτούς η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί και αγωνίζεται για αυτά που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας. Σύγχρονες ταχυδρομικές υπηρεσίες, καθολικές και προσβάσιμες, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, με σύγχρονες υποδομές, επαρκές μόνιμο προσωπικό, που να διασφαλίζουν την παροχή φθηνών και ποιοτικών κοινωνικών ταχυδρομικών υπηρεσιών, στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου μας.

Απαιτούμε να γίνει δεκτό το αίτημα των κατοίκων της Παλαίρου, να μην κλείσει το κατάστημα των ΕΛΤΑ, αλλά να αναβαθμιστεί για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Αντιπαλεύουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και καλούμε να συνταχθεί μαζί μας το σύνολο των κατοίκων της περιοχής για να έχουν πιο σίγουρο και γρήγορο αποτέλεσμα οι αγώνες μας, για να ακούγεται πιο δυνατά η φωνή μας.

ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΝΩΝΤΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΕΚ ΝΕΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ»

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button