Γεγονότα

Η "μάχη" του Επιμελητηρίου: Το Αγρίνιο έκρινε το αποτέλεσμα

epimelitiriakes-ekloges-def (7)

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκαν οι εκλογές του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Ο Παναγιώτης Τσιχριτζής απέκτησε σημαντικό προβάδισμα στις κάλπες των παραρτημάτων του Επιμελητηρίου, στο Αγρίνιο όμως, με το άνοιγμα της κάλπης του Εμπορικού Τμήματος, η διαφορά «ψαλιδίστηκε»  σημαντικά υπέρ του Γ. Σωτηρόπουλου και όλοι πλέον περίμεναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τι θα γίνει στα άλλα δυο Τμήματα που έχουν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων: Τα Τμήματα Μεταποίησης και Υπηρεσιών. Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος στην Μεταποίηση στο Αγρίνιο πάντως, λίγο πριν τις 3 το πρωί, όπου ο κ. Τσιχριτζής είχε ελαφρύ προβάδισμα  (179 έναντι 160) , τα πράγματα ξεκαθάρισαν μιας και δημιουργήθηκε μια διαφορά που ήταν απίθανο να ανατραπεί στη συνέχεια.

Αμφιλοχία Π. Τσιχριτζής 118  -Γ. Σωτηρόπουλος 53.
Βόνιτσα Π. Τσιχριτζής 72  -Γ.Σωτηρόπουλος 22
Ναύπακτο Π.Τσιχριτζής 239 -Γ.Σωτηρόπουλος 123
Μεσολόγγι Π. Τσιχριτζής 215- Γ.Σωτηρόπουλος 127
Αγρίνιο Π. Τσιχριτζής 646- Γ.Σωτηρόπουλου 848

Το τελικό , σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, αποτέλεσμα στην Αιτωλοακαρνανία έχει ως εξής: Π. Τσιχριτζής 1290 – Γ. Σωτηρόπουλος 1173. Οι έδρες 16 -15 υπέρ του Π.Τσιχριτζή.

Συνολικά στα πέντε τμήματα του Αγρινίου ο συνδυασμός του Γ. Σωτηρόπουλου έλαβε 848 ψήφους και 646 ο συνδυασμός του Π. Τσιχριτζή.

04:30: Στο Τμήμα Υπηρεσιών έλαβε ο συνδυασμός του Γ. Σωτηρόπουλου 310 ψήφους και 196 ο συνδυασμός του Π. Τσιχριτζή. Στο Τμήμα Μεταποιήσης  έλαβε ο συνδυασμός Τσιχριτζή 179 και 160 ο συνδυασμός Σωτηρόπουλου. Στο Τμήμα Εξαγωγών 20 ψήφους έλαβε ο  συνδυασμός Τσιχριτζή και 2 ο συνδυασμός του Γ.Σωτηρόπουλου.

01:30: Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση στην κάλπη του Τμήματος Μεταποίησης στο κεντρικό εκλογικό κέντρο του Αγρινίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να μην σημειωθούν καθυστερήσεις, σε όλες τις εναπομείνασες κάλπες θα μετρηθούν αρχικά οι ψήφοι που έλαβαν οι συνδυασμοί και μετά θα μετρηθούν οι σταυροί. Οπότε το αποτέλεσμα για το ποιος συνδυασμός θα είναι ο νικητής αναμένεται περίπου στις τρεις τα ξημερώματα.

23:15: Σύμφωνα με τα ανεπίσημα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, η διαφορά μεταξύ των συνδυασμών είναι στις 212 ψήφους. Για το επόμενο Τμήμα στο Αγρίνιο, αναμένεται το αποτέλεσμα με μεγάλη καθυστέρηση μιας και η Εφορευτική Επιτροπή, σε κάθε Τμήμα μετά το αποτέλεσμα των Συνδυασμών,  μετρά τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων Συμβούλων. Με αγωνία τις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα στα πολυπληθή Τμήματα Μεταποίησης και Υπηρεσιών. Εαν ο κ. Σωτηρόπουλος έχει και εκεί διαφορές σαν αυτήν του Εμπορικού Τμήματος, πιθανώς να κάνει την μεγάλη ανατροπή.

22:50: Τελικό -ανεπίσημο αποτέλεσμα- στο παράρτημα του Μεσολογγίου: Σε σύνολο 347 ψηφισάντων έλαβαν: “Ενωτική Επιμελητηριακή Δράση”-215 και “Επιμελητηριακή Ανανέωση”-127

22:30: Στο κεντρικό εκλογικό κέντρο στο Αγρίνιο, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική πάντως, με τον κ. Σωτηρόπουλο να έχει σαφές προβάδισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, στο Τμήμα Εμπορίου στο Αγρίνιο, ο κ. Σωτηρόπουλος λαμβάνει 315 ψήφους, έναντι 208 του κ. Τσιχριτζή.

22:05: Νίκη του Π. Τσιχριτζή και στο Τμήμα Υπηρεσιών του παραρτήματος Μεσολογγίου. Έλαβε 60 ψήφους έναντι 38 του κ.  Σωτηρόπουλου. Στο Τμήμα Τουρισμού η διαφορά είναι 14-8 υπέρ του κ. Τσιχριτζή.

21:55: 239 ψήφοι έναντι 123 είναι το -ανεπίσημο- αποτέλεσμα στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στην  Ναύπακτο υπέρ του συνδυασμού του κ. Τσιχριτζή. Βρέθηκαν ακόμη 8 άκυρα-λευκά ψηφοδέλτια.

21:50: Στο Τμήμα Μεταποίησης στο παράρτημα του Μεσολογγίου, η παράταξη του κ. Τσιχριτζή λαμβάνει 73 ψήφους και του κ. Σωτηρόπουλου 30.

21:30: Τελικό αποτέλεσμα και στη Βόνιτσα. Πρώτος ο Παναγιώτης Τσιχριτζής με 72 ψήφους έναντι 22 του Γιώργου Σωτηρόπουλου, ενώ υπήρχαν και δύο άκυρα.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
20:55: 2.518 άτομα ψήφισαν συνολικά, από τα οποία 1531 στο Αγρίνιο, 370 στη Ναύπακτο, 347 στο Μεσολόγγι, 174 στην Αμφιλοχία και 96 στη Βόνιτσα. Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αμφιλοχία έχει ολοκληρωθεί και η καταμέτρηση, με τον κ. Τσιχριτζή να παίρνει 118 ψήφους έναντι 53 του κ. Σωτηρόπουλου.

20:30: Περίπου 350 είναι οι ψηφίσαντες στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα με ανεπίσημα αποτελέσματα στο Τμήμα Εμπορίου, η παράταξη του κ. Τσιχριτζή έλαβε 68 ψήφους και του κ. Σωτηρόπουλου 50.

Κορυφώνεται η αγωνία για τις εκλογές  του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, αφού ξεκίνησε η καταμέτρηση λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για προβάδισμα του κ. Τσιχριτζη στην Αμφιλοχία και μάλιστα με διαφορά, ενώ στην Ναύπακτο οι ψηφίσαντες έφτασαν τους 370.

Η διαδικασία καταμέτρησης, εξαιτίας και της φύσης  της όλης διαδικασίας αναμένεται να διαρκέσει αρκετή ώρα και οι εκτιμήσεις λένε πως εάν ο κ. Τσιχριτζής «χτίσει» μια σημαντική διαφορά περιφερειακά, τότε όλα θα κριθούν από τους ψηφοφόρους του Αγρινίου, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι 1.560 άτομα και που, ο κ. Σωτηρόπουλος εμφανίζεται ισχυρός. Εάν η ψηφοφορία στο Αγρίνιο είναι αμφίρροπη, τότε θα πρέπει να θεωρείται βέβαια η επικράτηση της παράταξης “Ενωτική Επιμελητηριακή Δράση”, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για το προβάδισμα του απερχόμενου προέδρου σε Ναύπακτο, Βόνιτσα, Αμφιλοχία, Μεσολόγγι κλπ.

Εξάλλου το Αγρίνιο διαθέτει την μεγάλη “δεξαμενή” των ψηφοφόρων του Επιμελητηρίου, που υπολογίζεται περίπου στο 60% του συνόλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button