Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ποιος COVID-19! Σε εξέλιξη “μάχη” για την επιλογή διοικητή στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής διοικητή στο νοσοκομείο Μεσολογγίου μιας και σε λίγες ημέρες λήγει η θητεία του νυν, Παναγιώτη Παπαδόπουλου, όπως είναι αναμενόμενο, παρά την COVID-19, στο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη μια «μάχη» για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης.

Μια «μάχη» στην οποία έχουν «ριχτεί», σύμφωνα με διαρροές, αρκετοί. Άλλοι με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, για τις απαιτήσεις της νευραλγικής, αυτής θέσης και άλλοι, με μόνη «περγαμηνή», την ενεργή παρουσία τους, στον κομματικό μηχανισμό, του κυβερνώντος κόμματος. Μια “μάχη” στην οποία απ’ ότι λένε πληροφορίες μας έχουν “εμπλακεί” ο πρώην και ο νυν δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος και Κώστας Λύρος “πιέζοντας” για “φίλους” τους.

Ταυτόχρονα και αυτό είναι αξιοσημείωτο, αίτηση για την θέση του διοικητή υπέβαλε και ο νυν διοικητής, Παναγιώτης Παπαδόπουλος προφανώς, γιατί εκτιμά ότι η πλήρωσή της, θα γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια και ο ίδιος έχει να επιδείξει θετικό έργο στα τρία χρόνια της θητείας του. Όπως, επίσης, και ο προκάτοχός του, Γιώργος Κυριακόπουλος η θητεία του οποίου, εκτός των άλλων, είχε “στιγματιστεί”με την “πολεμική” που είχε αναπτύξει με το προσωπικό του ιδρύματος.

Ανεξάρτητα τι θα συμβεί, αξίζει να επισημανθεί ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά της, τον περασμένο Ιούλιο, δεν προέβη σε αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων σε όλη τη χώρα, όπως είχε γίνει με την προηγούμενη ηγεσία, το 2015, όταν και με μια υπουργική προτροπή, σε μια νύχτα, «παραίτησαν» όλους τους διοικητές, πλην ελαχίστων που παρέμειναν στις θέσεις έως ότου τους απέπεμψαν με υπουργική πράξη.

Όμως αυτό, δεν σημαίνει ότι η θέση του διοικητή σε νοσηλευτικό ίδρυμα δεν έχει χαρακτήρα «κυβερνητικής» θέσης, μιας και όπως και να το κάνουμε λαμβάνει και εκτελεί αποφάσεις, ανάλογες, με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Συνεπώς, δεν είναι υπερβολικό και ούτε το χαρακτήρα ειρωνείας έχει, ότι ως κάτοικοι της περιοχής του Μεσολογγίου μπορούμε να θεωρήσουμε, ότι στα ζητήματα της Υγείας η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική είναι στη σωστή κατεύθυνση ή ίδια με αυτή της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., από το γεγονός και μόνο, ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος θέλει να συνεχίσει να την ασκεί, παρόλο που κομματικά ανήκει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.!.

Έτσι με την απόφασή του αυτή ο κ. Παπαδόπουλος, μάλλον, τους “συντρόφους” του στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα φέρει σε δύσκολη θέση εάν ανανεωθεί η θητεία του.

Δημήτρης Μαλαβέτας

messolonghinews.gr

Ένα Σχόλιο

  1. Θεωρώ και ατυχή και επειδή δεν ισχύει σίγουρα το “αφελή” για τον γράφοντα, καταλήγω στο επιεικώς απαράδεκτη, τη θέση του συντάκτη του κειμένου, “ένθεν” και ΄”ένθεν”!!! Και προς την πλευρά της Ν.Δ. μάλλον αδύναμη μνήμη σας εμποδίζει να θυμιηθείτε τι έγινε με τη νέα κυβέρνηση και τους διοικητές των νοσοκομείων,που οι ίδιοι ομολογούσαν (αν και σχεδόν αιωνόβιοι,δεν στερούνταν μνήμης) ,πως ο κ. Μητσοτάκης τους είχε υποσχεθεί ,προεκλογικά ήδη τις θέσεις, καθόλου “αντί πινακίου φακής” αλλά “προς άγραν ψήφων “με το αζημίωτο!!!! ΑΛΛΑ και προς την πλευρά του κ. Παπαδόπουλου, μάλλον εμπαθής κρίση σας οδηγεί να ισχυρίζεστε, πως “αν έχεις 4 πόδια είσαι σίγουρα ελέφαντας”….. Ο κ. Παπαδόπουλος και να μην ήθελε ,έχει υποχρέωση, ιδίως στις συνθήκες υγείας που έχουμε,να υπερασπισθεί ,όχι μόνο την από όλες τις πολιτικές απόψεις πολιτών στο Μεσολόγγι επιτυχημένη θητεία του σε προσωπικό επίπεδο ( και δεν μιλώ ακαδημαικά αλλά μέσα από πείρα προσωπική και πολλών ασθενών στενών συγγενών μου στο Μεσολόγγι) ΑΛΛΑ και ΚΥΡΙΩΣ την πολιτική του κόμματός του απέναντι σε πολιτικές στεγνής εμπορευματοποίησης της Υγείας και απαξίωσης των Δημόσιων Νοσοκομείων! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ….. ΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ,ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΙΩΘΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ,ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΩΝ 34 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ!!! ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014? Ααααα, και μην ξεχαστώ….. να μην έχετε καμιά ανησυχία για τους συντρόφους του κ. Παπαδόπουλου! Αυτοί που ήδη είναι σε δύσκολη θέση είναι μάλλον ΑΛΛΟΙ και με τα εμπαθή και μικρόψυχα επιχειρήματά τους ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΟΥΝ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button