ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Μαθητές του 14ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου και του Νηπιαγωγείου Στράτου στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Τριάντα πέντε περίπου μαθητές του 14ου Νηπιαγωγείου Αγρινίου και του Νηπιαγωγείου Στράτου, συνοδευόμενοι από τις Νηπιαγωγούς και τους γονείς τους, πραγματοποίησαν επίσκεψη περιβαλλοντικής ενημέρωσης στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων στο Αιτωλικό.

Ο Φορέας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, υπό την προεδρία του κ. Φώτη Περγαντή και σκοπό έχει τη διοίκηση και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου-Αιτωλικού, εκβολών και κάτω ρου ποταμών Αχελώου και Ευήνου και Εχινάδων νήσων.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τις εγκαταστάσεις του Φορέα, να μάθουν πρακτικές εξοικονόμησης και επαναχρησιμοποίησης του νερού, καθώς και θέματα προστασίας των υγρότοπων και του περιβάλλοντος. Ως εκ τούτου είδαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οδηγήθηκαν στην αίθουσα προβολής όπου και παρακολούθησαν την ιστορία της μικρής σταγόνας κι όχι μόνον, έπαιξαν παιχνίδια, άκουσαν ήχους, παρατήρησαν με το τηλεσκόπιο κ. ά.

Σε όλες τις δραστηριότητες εφαρμόστηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα και τις εκπαιδευτικούς οι βασικές αρχές της διεπιστημονικής θεώρησης, της βιωματικής προσέγγισης, του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία, της ομαδικής εργασίας, της ανάπτυξης διαλόγου και της καλλιέργειας κριτικής σκέψης.
“Ευχαριστούμε τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και ιδιαίτερα την υπεύθυνη του τμήματος πληροφόρησης κ. Καρανίκα Μ. και το στέλεχος κ. Καραγεώργου Ι. για την άριστη συνεργασία, την ποιοτική ξενάγηση και την ζεστή φιλοξενία τους”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button