ΘέατροΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Ενθουσίασε τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου η παράσταση “το κομμάτι που λείπει”

Την Τρίτη 05.02.2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση που ανέβασε η Εφηβική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου με τίτλο “Το Κομμάτι που λείπει” (βασισμένο στο κείμενο του Σελ Σιλβερστάιν “Το Κομμάτι που Λείπει Συναντά το Μεγάλο Ο” που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1976) σε σκηνοθεσία Μαρίνας Καραφά και σε διασκευή της ίδιας και της Σωσάνας Ιωαννίδου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει:

Αποδομώντας το μύθο ότι «κανείς δεν κυλά μόνος του», το κείμενο του Shel Silverstein αποτελεί μια «μινιμαλιστική αλληγορία στο επίκεντρο της οποίας είναι το ενθαρρυντικό μήνυμα ότι η αληθινή αγάπη δεν μας συμπληρώνει, παρόλο που στην αρχή φαίνεται να το κάνει αυτό, αλλά μας επιτρέπει να ωριμάσουμε και μας βοηθάει να καταλάβουμε ποιοι πραγματικά είμαστε.» Στις σχέσεις μας με τους άλλους δε θα πρέπει να αναζητούμε απεγνωσμένα αυτόν ή αυτούς που θα μας δώσουν υπόσταση, μεταλλάσσοντας καθοδόν τον πυρήνα μας για να μπορέσουμε να ανήκουμε. Οφείλουμε να διατηρήσουμε τη διαφορετικότητά μας και μ’ αυτή να συμπορευτούμε με τη διαφορετικότητα των άλλων.
Το κείμενο επένδυσαν εξαιρετικά τα τραγούδια που επέλεξε η κα Καραφά για την παράσταση, τα οποία βοήθησαν το νεανικό κοινό να «συντονιστεί» και να παρακολουθήσει την παράσταση με μεγάλο ενθουσιασμό.

Μετά το τέλος της παράστασης, οι συντελεστές παρότρυναν το κοινό να μοιραστεί συναισθήματα και ιδέες με αφορμή το έργο, πράγμα που έδωσε στους μαθητές και τις μαθήτριες τη δυνατότητα να εμπλακούν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Φωτό: Λένα Αρκουμάνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button