Αθλητισμός

Μαθητές Δημοτικών του Αγρινίου μαθαίνουν στίβο

spo-kidsathletics-agrinio4To Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων/Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και στο πλαίσιο των θεματικών Αξόνων του Κοινωνικού Σχολείου, επιδιώκοντας να μεγιστοποιήσει τα οφέλη που προσφέρει ο Αθλητισμός, εφαρμόζει Πανελληνίως στην Α΄/θμια Εκπ/ση το καινοτόμο πρόγραμμα «Kids’ Athletics / Παίζω Στίβο».
Σκοπός της δράσης  είναι να προσφέρει στους μαθητές-τριες ένα οργανωμένο αθλητικό πρόγραμμα με τη μορφή παιχνιδιού και να τους δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού

spo-kidsathletics-agrinio1Στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής οργανώθηκε  στο προαύλιο του 1ου Δ.Σ. Αγρινίου συνάντηση των μαθητών της  ΣΤ΄ τάξης  του 1ου, 11ου, 17ου Δ.Σ. Αγρινίου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο του προγράμματος  κ. Ποσονίδη Χαράλαμπο και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής των σχολείων τους ,τους δόθηκε η δυνατότητα να μυηθούν σε ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους , που συμπεριλαμβάνουν  τρεις ομάδες αγωνισμάτων : τους Δρόμους, τις Ρίψεις και τα Άλματα. 

spo-kidsathletics-agrinio2

spo-kidsathletics-agrinio3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button