Μαθητεία 2016-23: Απονεμήθηκαν βεβαιώσεις κατάρτισης σε αποφοίτους 1ου, 2ου ΕΠΑΛ και Ε.Κ Αγρινίου (φωτο)

Στις 22 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση με θέμα «Μαθητεία ΕΠΑ.Λ 2016-2023 και Απονομή βεβαιώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης» στους αποφοίτους της Ζ’ Φάσης, στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, από το  1ο, 2ο, ΕΠΑ.Λ και Ε.Κ Αγρινίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Αναφέρει η σχετική ενημέρωση:


Οι κ. Γεωργίου Ειρήνη  και κ. Σίμου Χριστίνα εκπαιδευτικοί του 2ου και 1ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου αντίστοιχα, επιμελήθηκαν  και οργάνωσαν την εκδήλωση με ιδιαίτερο ζήλο και με επαγγελματικό ήθος.

Την εκδήλωση τίμησαν ιδιαίτερα εκπρόσωποι όλων των θεσμών της τοπικής κοινωνίας και της εκπαίδευσης. Συμμετείχαν ο Δ/ντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας κ. Καζαντζής Χρήστος, ο Συντονιστής Μαθητείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Ραβασόπουλος, η κ. Καρανικόλα Ελένη Υπεύθυνη Μαθητείας για τη ΔΔΕ Αιτ/νίας,  Εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας, ο Ιερέας Γκιάφης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Παιδείας, κ. Ζαρκαβέλης Χρήστος, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ζώης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, κ. Μαρνέζος Παναγιώτης,  ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Σερασκέρης Μιχαήλ, το μέλος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας  Αγρινίου, κ. Ναστούλης Κων/νος, ο  Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας  κ. Βετσόπουλος  Απόστολος, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Μαθηματικών Αιτωλοακαρνανίας  & Λευκάδος κ. Νάκος Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α Αγρινίου κ.Φαρμάκης Ιωάννης,  ο Διευθύνων Σύµβουλος του  Ιπποκράτειου Ιδρύματος Αγρινίου, κ. Σιάμος Αλέξιος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου και νόμιμος εκπρόσωπος του Κ.Ε.Κ  ALFA, κ. Παπαϊωάννου Απόστολος, η κ. Πιστιόλη Κωνσταντίνα Υπεύθυνη Προγραμμάτων του Κ.Ε.Κ  ALFA, ο Δ/ντής του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ Αγρινίου κ. Κάππας Σπυρίδων,  ο Δ/ντής και η Υποδιευθύντρια του Δ.Ι.Ε.Κ Αγρινίου κ. Καραγιάννης Βασίλειος  και κ. Κοντόση Κωνσταντίνα.

Οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας  κ. Σταρακά Χριστίνα και κ. Ζαμπάρας Μίλτος  λόγω  κοινοβουλευτικών τους υποχρεώσεων «χαιρέτησαν»  την εκδήλωση.

Την εκδήλωση προλόγισε ο  Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, στη συνέχεια αναφέρθηκε αφενός μεν στη σημασία του Μεταλυκειακού Έτους -Τάξη  Μαθητείας για τους μαθητευόμενους, αφετέρου δε στα οφέλη που προκύπτουν για την ευρύτερη κοινωνία και αφιέρωσε την εκδήλωση στη μνήμη του πρώην Υπευθύνου Μαθητείας Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, κ. Δίπλα Κωνσταντίνο.

Ακολούθως, οι παράγοντες του ΥΠΑΙΘΑ  ο κ. Τσαγκατάκης Αθανάσιος Προϊστάμενος Τμήματος Σύνδεσης της ΕΕΚ & ΔΒΜ με την Αγορά Εργασίας και η κ. Γιοχάλα Μαριάννα Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ, Προϊσταμένη Μονάδας Α παρουσίασαν τη Σύνδεση της Αγοράς Εργασίας με την ΕΕΚ και το ρόλο της μαθητείας, καθώς και την Οικονομική Διάσταση της Μαθητείας αντίστοιχα.

Στη συνέχεια  ο Συντονιστής Μαθητείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γεώργιος Ραβασόπουλος, παρουσίασε στατιστικά στοιχεία σχετικά με την υλοποίηση του Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας για την περίοδο 2016-2023 σε επίπεδο περιφέρειας ενώ η Υπεύθυνη Μαθητείας  της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Αιτωλοακαρνανίας κ. Καρανικόλα  Ελένη  παρουσίασε αντίστοιχα στοιχεία για τη   Μαθητεία στην Αιτωλοακαρνανία.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης και κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες οι πρώην Διευθυντές του 1ου και 2ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου κ. Παπούτσης Φώτιος, κ. Φλωρόπουλος Αθανάσιος και η πρώην Δ/ντρια του Ε.Κ  Αγρινίου, κ. Συρόκου Ελένη που υπήρξαν οι πρωτεργάτες του  θεσμού από την έναρξή του. Οι ίδιοι ανέφεραν  ότι η  υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας δεν  αποτέλεσε ένα εύκολο θέμα αλλά με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών οι οποίοι περιέβαλαν το θεσμό με ενθουσιασμό και αισιοδοξία κατάφεραν να υπερκεράσουν κάθε φύσεως εμπόδια και να τον  καθιερώσουν στο Δήμο μας. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η πρώην Δ/ντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου, κ Θεοδωροπούλου Ελένη, που κατέθεσε τις εμπειρίες της από την υλοποίηση της Μαθητείας στη Ζ φάση.

Περαιτέρω, η Δ/ντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου, κ. Συρόκου Ελένη  καθώς και η Δ/ντρια του 2ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου, κ. Βούλγαρη Χριστίνα παρουσίασαν   τη  Μαθητεία  στη σχολική τους μονάδα. Ο Δ/ντής του Ε.Κ Αγρινίου, κ. Κομπορόζος Γεώργιος περιέγραψε το ρόλο του Ε.Κ  στη Μαθητεία.

Κλείνοντας, οι εκπαιδευτικοί επόπτες του 1ου ΕΠΑ.Λ Αγρινίου κ. Σίμου Χριστίνα και κ. Μπολιάρης Προκόπιος, παρουσίασαν το Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας μέσα από την οπτική της Σχολικής τους Μονάδας, παρουσιάζοντας βίντεο με αποφοιτήσαντες. Παράλληλα, κάλεσαν στο βήμα και τον  αποφοιτήσαντα κ. Οικονόμου Κωνσταντίνο καθώς και τον κ. Σελεβίστα Κων/νο πρόεδρο του Σωματείου Ηλ/γων Εγκαταστάσεων “ΘΑΛΗΣ” που μίλησαν για τις εμπειρίες τους ως εργοδότες μαθητευομένων.

Τη σπουδαιότητα του ρόλου του ιδιωτικού φορέα ως εργοδότη  μαθητευομένων επισήμαναν ο κ. Διαμαντής Μιχάλης πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Αιτωλοακαρνανίας και ο κ. Στάχτιαρης Θωμάς.

Τέλος, για την ανάγκη της «σύνδεσης της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου Απόστολος ώστε να υπάρξει μία ομαλή ένταξη των νέων στην ενεργό επαγγελματική ζωή.

Το κοινό του Αγρινίου τίμησε ιδιαίτερα την εκδήλωση με την αθρόα προσέλευσή του και το ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

 

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: ΕΠΑΛ μαθητεία