ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας ΕΜΕ: Διάκριση για Αγρινιώτη μαθητή- Θα συμμετάσχει στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε), ο Προκριματικός Διαγωνισμός για την επιλογή της ομάδας που θα εκπροσωπήσει το Παράρτημα της Μαθηματικής Εταιρίας στην Αιτωλοακαρνανία στην 61η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ 2020) και την αντίστοιχη ομάδα για την 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (jBMO 2020).

Ο διαγωνισμός αφορούσε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και διεξήχθη στην Αθήνα στο κτίριο του Νέου Χημείου. Επισημαίνεται ότι για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα που ίσχυσαν κατά τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σημαντική διάκριση έλαβε και σε αυτή τη φάση ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, μαθητής του 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ο οποίος κατέλαβε την 5η πανελλήνια θέση. Με την διάκρισή του αυτή θα στελεχώσει την εθνική ομάδα και θα λάβει μέρος στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων στις 11 Σεπτεμβρίου 2020. Η Ελληνική ομάδα θα διαγωνιστεί στην Αθήνα στα γραφεία της Ε.Μ.Ε.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, συγχαίρει θερμά τον Εμμανουήλ Πετράκη και του εύχεται υγεία και καλή επιτυχία στην συνέχεια των διαγωνισμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button