Γεγονότα

Μαθήματα Γενικής Παιδείας με άγχος και… λιποθυμίες

DSC_0016Δεύτερη μέρα πανελλαδικών σήμερα, με τα μαθήματα γενικής παιδείας να πρωταγωνιστούν. Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής, ανάλογα με την επιλογή του κάθε μαθητή και το πεδίο που ο καθένας έχει επιλέξει. Οι μαθητές, μετά και το επιπλέον άγχος των τελευταίων ημερών, λόγω της όλης συζήτησης για απεργία των καθηγητών εν μέσω των εξετάσεων, ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή να δίνουν τα μαθήματα για τα οποία όλη τη χρονιά προετοιμαζόντουσαν.

Το άγχος δεν φαίνεται να μειώθηκε για τους μαθητές της Γ’ λυκείου ούτε και σήμερα. Σε λύκεια του Αγρινίου, υπήρξαν μάλιστα και περιπτώσεις μαθητών που μη αντέχοντας το στρες των ημερών, ένιωσαν έντονη αδιαθεσία που οδήγησε σε… λιποθυμίες. Για τον λόγο αυτό, ασθενοφόρο ήταν σταθμευμένο έξω από σχολείο, με νοσηλεύτρια και γιατρό να περιμένουν για προληπτικούς λόγους έξω από τις αίθουσες εξετάσεων.

koi-panelladikes 2013 1

Οι περισσότεροι μαθητές δήλωσαν ικανοποιημένοι με τα θέματα των σημερινών μαθημάτων, τα οποία σύμφωνα με τα παιδιά δεν παρουσίασαν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στη θεματολογία τους, εαν εξαιρέσουμε τα Μαθηματικά

«Ήταν σχετικά εύκολα, δεν έβαλαν κάτι εξεζητημένο», δήλωσε μαθήτρια της Γ’ λυκείου του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου που εξετάζονταν στο επιλεγόμενο μάθημα της Βιολογίας.

Για τους υποψηφίους του 5ου Πεδίου (Οικονομικές Σχολές, Αστυνομία, Marketing, Τουριστικά Επαγγέλματα κ.α.) το μάθημα επιλογής είναι υποχρεωτικά τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, το οποίο είναι και μάθημα βαρύτητας μαζί με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Στο συγκεκριμένο μάθημα πάντως, δηλαδή στα Μαθηματικά, κατα γενική ομολογία, απαιτούνταν πολύ καλή προετοιμασία απο τους υποψηφίους, μιας και υπήρχε σημαντικος βαθμός δυσκολίας.

DSC_0022

Οι γονείς των μαθητών περίμεναν με αγωνία έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, μέχρι μα βγουν τα παιδιά και να ακούσουν από το στόμα τους πως αισθάνονται για το γραπτό τους.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις συνεχίζονται τη Τετάρτη, ενώ το τελευταίο μάθημα θα δοθεί τη Τετάρτη, 29 Μαΐου.

koi-panelladikes 2013 2

DSC_0013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button