Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μάθημα «ζωής» στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου από τον Φώτη Ζησιμόπουλο

Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, σήμερα Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, είχε την τιμή να φιλοξενήσει, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου, έναν άνθρωπο-αθλητή πρότυπο για τα παιδιά και τους μεγάλους, τον Φώτη Ζησιμόπουλο.

Ο υπερμαραθωνοδρόμος και νικητής των δύο τελευταίων υπερμαραθωνίων «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» (2021 και 2022) επισκέφτηκε το σχολείο, μίλησε στα παιδιά. Τα παιδιά με τη σειρά τους με ενθουσιασμό τον άκουσαν και έκαναν τις δικές τους ερωτήσεις και παρακολούθησαν βίντεο από τους αγώνες του, στιγμιότυπα από τα 245 χιλιόμετρα της διαδρομής του και από τις βραβεύσεις του.


Η ανακοίνωση του 16ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζει ως εξής:

Μάθαμε για την ιστορία του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ και για τον Φειδιππίδη που έφτασε στη Σπάρτη «την επομένη της αναχώρησης του» από την Αθήνα για να ζητήσει τη βοήθεια των Σπαρτιατών προκειμένου να ενισχυθούν οι ολιγάριθμες δυνάμεις των Αθηναίων απέναντι στην επερχόμενη ασιατική πλημμυρίδα στον Μαραθώνα , ενώ μας χάρισε και ένα βιβλίο με την Ιστορία της μάχης του Μαραθώνα.

Το Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου χάρισαν με τη σειρά τους στον κύριο Φώτη Ζησιμόπουλο ένα δώρο και ένα αναμνηστικό κολάζ δημιουργία των μαθητών και μαθητριών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button