Άποψη

Μαρτύριο χωρίς τέλος για τον αυτοκινητόδρομο Άκτιο – Αμβρακία

nodas-nikakis-dromos

Του Νώντα Νικάκη
Μαρτύριο χωρίς τέλος… ζουν οι κάτοικοι στη Δυτική Ελλάδα. Τα έργα για την κατασκευή του οδικού άξονα Ακτίου Αμβρακίας, που ξεκίνησαν το 2009 με προοπτική να έχει ολοκληρωθεί το 2013 κι ενώ βρισκόμαστε στο 2018, είναι άγνωστο, πότε και πως θα τελειώσουν. Το έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα όλων των Αιτωλοακαρνάνων και των γειτονικών νομών ακόμα καρκινοβατεί και δεν ολοκληρώνεται.

Το υπουργείο απο ότι φαίνεται καταλήγει στην επιλογή της εργολαβίας-«σκούπας» και μάλιστα σύντομα, αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προθεσμίες για τη συνέχιση των σημερινών εργολαβιών, όμως επιτρέψτε μου να έχω τις ενστάσεις μου όσον αφορά το γεγονός των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του έργου.

Έχουν περάσει 3 χρόνια απραξίας και αρχίζουμε από την αρχή. Ακόμα και να τρέξει η τρέξει η σκούπα-εργολαβία μιλάμε για εγκατάσταση εργολάβου το 2020 και βάλε… Ας ελπίσουμε να διαψευσθώ.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Ένας φίλος, που έχει εμπειρία υποθέσεων σε θέματα εργολαβιών και διαγωνισμών με ενημέρωσε και μου γράφει:
“Κύριε Νικάκη, όπως ξέρετε από τη στιγμή που θα μπει στο σύστημα ο διαγωνισμός κάποιου έργου και δεν έχει λάθη θελει τουλάχιστον 32 ημέρες προθεσμία.
Μετά από αυτό θέλει περίπου 80 ημέρες να ανοιχθούν οι προσφορές (χωρίς τις ενστάσεις) για να κατοχυρωθεί το αποτέλεσμα. Ακολούθως θελει 90 περίπου ή και παραπανω ημέρες στο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ συνέδριο να εγκριθεί η σύμβαση. Μετά θέλει ένα μήνα να έρθει ο ανάδοχος να υπογράψει.
Αυτά μας κάνουν ελάχιστο 9 μήνες αν πάνε όλα καλά. Αν έχουμε και ενστάσεις θα φάμε πάνω από δυο χρονια. Μιλάμε για εγκατάσταση εργολάβου στον οδικό άξονα Ακτίου Αμβρακίας το 2020 και βάλε”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button